Çorum'da Öğrencilere Atık Pil Toplamanın Önemi Anlatıldı

ÇORUM (A.A) - Çorum'da öğrencilere atık pil toplamanın önemi anlatıldı.

ÇORUM (A.A) - Çorum'da öğrencilere atık pil toplamanın önemi anlatıldı.

Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu'nda, Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği işbirliğinde düzenlenen eğitim seminerinde öğrencilere, pil kullanımı ve atık pillerin toplanmasının önemi anlatıldı.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Teknik Eğitim Uzmanı Savaş Arna, eğitimin amacının yurt genelinde atık pillerin toplanması konusunda toplum bilinci oluşturmak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kullanılabilir pillerin serin ve rutubetsiz yerlerde saklamasının dayanıklılık derecesini artırdığını vurgulayan Arna, kullanım ömrünü tamamlamış pillerin ise toplanmasının temiz bir çevre için son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Atıl pillerin çöpe, toprağa, denize, akarsu ve kanalizasyona atılması ya da yakılması durumunda içerdikleri ağır metallerin, çevrenin kirlenmesine yol açtığını belirten Arna, bir pilin yaklaşık 600 bin litre suyu kirletebilmekte olduğunu, kullanım ömrünü tamamlamış pillerin geri dönüşüm amacıyla toplanması gerektiğini kaydetti.

Arna, doğaya ciddi zararları bulunan atık pil konusunda çevre bilinci oluşturulmasının temiz çevre açısından önemli olduğunu ifade ederek, "Daha temiz bir çevre için atıl pilleri çöpe atmayalım, atık pil toplama kutularına bırakalım" dedi.

Muhabir: Gazi Nogay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: