Çorum’da Polis Haftası Kutlamaları

Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü Çorum’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.Kutlamalar kapsamında ilk olarak İl...

Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü Çorum’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, bir grup öğrenciyi makamında kabul etti. Çiçek hediye eden öğrencilere polis teşkilatının çalışmalar hakkında bilgi veren Doğan, daha sonra görevini temsili olarak Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencisi İpek Uysal isimli öğrenciye devretti.

Polis telsizini eline alan İpek Uysal, okul önlerinde güvenlik tedbirlerinin artırılması ve trafik kazalarının önüne şehir içi ana güzergahlarda emniyet hız denetimi uygulamasına ağırlık verilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Makam ziyaretinin ardından kutlamalar Atatürk Anıtındaki programla devam etti. Programa Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, üst düzey askeri ve polis yetkililer, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Doğan, burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, günümüzde, güvenlik kuvvetlerinin başarısının halkından aldığı destekle doğru orantılı olduğunu belirterek, halkından kopuk bir güvenlik teşkilatının başarılı olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Polis teşkilatı olarak dün olduğu gibi bugün de Çorum halkını hep yanlarında gördüklerini dile getiren Doğan, bu nedenle başarılarının artarak devam ettiğini belirtti. Bu diyalog ve destek ortamının daha da gelişmesi ve toplumun tüm katmanlarının suçla mücadelede teşkilata destek olmasını dilediklerini Doğan, “Çorum’da önceki yıllarda olduğu gibi, 2013 yılında da gerek organize suç örgütlerine, gerekse bireysel suç faillerinin yakalanmasına yönelik çok başarılı operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, önleyici polislik faaliyetleri kapsamında, suçun sosyal nedenlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik birçok projeli çalışma yapılmış ve uygulamaya konulmuştur” dedi.

Reklam
Reklam

Türk Polis Teşkilatı’nın168 yıllık tarihsel birikimiyle, vatandaşlarımıza güvenlik hizmeti sunmakta ve her geçen gün artan bir ivme ile güvenlik hizmetinin kalitesini yükselterek yoluna devam ettiğini kaydeden Doğan, bir yandan suçun sosyal nedenlerini ortadan kaldırmak üzere çalışırken önleyici polislik görevini gerçekleştiren teşkilat mensuplarının diğer yandan da işlenmiş olan suçların aydınlatılması konusunda operasyonel kabiliyetlerini hızla geliştirdiğini belirtti.

İnsanımızın üzerine titrediği en önemli varlığının canı, namusu ve malıdır olduğunun altını çizen Doğan, “Bunları emanet ettiği kurumların başında ise Emniyet Teşkilatı gelmektedir. Bu nedenle; teşkilat olarak, ne kadar hassas ve ne kadar şerefli bir görevin sorumluluğunu taşıdığımızın bilinci içerisindeyiz. Bugün, kaliteli bir güvenlik hizmetinin, ancak nitelikli bir insan gücü ve mümkün olabileceğinin farkında olan Emniyet Teşkilatı, özellikle son 20 yılda gerçekleştirdiği, yurtiçi ve yurtdışı eğitim faaliyetleri ile gelişmiş ülke polislerin dahi, gıptayla baktığı bir konuma yükselmiştir. Personelimizin, çağımızın gelişen bilgi ve teknolojilerini kullanarak, başarılı ve etkili çalışmalar yapması, vatandaşımıza güven verirken, suç işlemeyi planlayanları da bu niyetlerinden vazgeçirmektedir. Ancak, ülkemizdeki sanayileşmeye paralel olarak meydana gelen göç hareketleri; çarpık kentleşmeyi de beraberinde getirmiş, toplumumuzdaki gelenekler ve uyumu yok ederek, dayanışmayı zayıflatmış ve suça uygun bir ortam oluşturmuştur. Ülkemizde yaşanan bu süreç ve dünyadaki gelişmeler; başta terörizm uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ile insan ticareti ve teknolojik hırsızlık olmak üzere, daha birçok suçun, organize ve örgütlü olarak işlenmesine zemin hazırlamıştır. Polisimiz; tüm bu suçlarla mücadele ederken, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı tavrından, milli birlik ve bütünlüğümüzü koruma, huzur ve güven ortamını sağlama yönünde göstermiş olduğu azim ve kararlılığından asla vazgeçmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Vali Sabri Başköy ise, emniyet teşkilatının, jandarma teşkilatıyla birlikte ülkede iç güvenliğin sağlanması, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin, kişilerin can ve mal güvenliklerinin korunmasında fedakarca görev yapan kurumlar olduğunu söyledi..

Güvenlik kuvvetlerinin, can ve mal güvenliğinin korunması, huzur ve güven ortamının sağlanması için gece gündüz halkın hizmetinde olduğunu dile getiren Vali Başköy, hedeflerinin, Çorum halkının her nerede olursa olsun, tam bir güven ortamında yaşamını sağlamak olduğunu belirtti.

Emniyet teşkilatının Çorum’da başarılı çalışmalar yaptığının altını çizen Başköy, “Başarının altında halkımızın verdiği desteğin önemi büyüktür. Emniyet Teşkilatının bu başarısı aynı zamanda Çorum halkının da başarısıdır. Güvenlik kuvvetlerimiz, kanunların kendilerine verdiği yetki, görev ve sorumluluklarını yerine getirirken, herkese eşit davranmaya, hukukun üstünlüğü prensibine uymaya, insan haklarına ve temel hak ve hürriyetlerin korunmasına, teknoloji imkanlardan azami düzeyde yararlanmaya büyük gayret göstermektedir”

Reklam
Reklam

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından devam eden program kokteylin ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: