Çorum’da Şeker Pancarı Üretimini Artırma Çalışmaları

Çorum’da şeker pancar üretiminde verimin artırılması amacıyla çalışma başlatıldı.Ankara Şeker Enstitüsü’nden gelen heyet, Çorum-Ankara karayolu...

Çorum’da şeker pancar üretiminde verimin artırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Ankara Şeker Enstitüsü’nden gelen heyet, Çorum-Ankara karayolu üzerinde bulunan 3 dekarlık deneme arazisine tohum ekme çalışmalarını inceledi. 20 kadının görev yaptığı çalışmada 50 çeşit tohumun ekilecek ve tohumlardan elde edilecek şeker pancarları analiz edilerek, Çorum’a en uygun tohum çeşidi tespit edilecek.

Ankara Şeker Enstitüsü Deneme Şefi Mahmut Altınok yaptığı açıklamada, tohum çeşitlerini deneyerek çıkacak sonuca göre çiftçiye en verimli tohumun ekilmek üzere verileceğini bildirdi. Bu çalışmaların her yıl devam ettiğini kaydeden Altınok, kullanılan tohumun bölgelere göre farklılık gösterdiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Şeker İs Sendikası Sendika Başkanı Sefer Kahraman ise, toprağın durumuna göre, bölgelerde gece ile gündüzün sıcaklık farklına göre en verimli tohum belirlenerek çiftçilere tavsiye edildiğini söyledi.

Çiftçinin, Şeker Fabrikalarına bağlı tohum enstitüsünün verdiği tohumların dışında, firmalardan aldıkları tohumları da kullandığını beliren Kahraman, ürünlerde verim kaybı oluşmaması için Şeker Fabrikası tarafından analiz ettirilen tohumların kullanılmasını önerdi.

Kahraman “Amacımız Çorum’da pancar üretimini artırmak ve 800 bin ton işleme kapasitesine ulaşmaktır. Sulama göletlerinin devreye girmesi ile pancar alanlarının artacağını umuyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: