Çorum'da terör operasyonu: 9 adreste arama yapıldı, 7 kişi gözaltına alındı

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonda, DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen 1'i kadın...

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonda, DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen 1'i kadın 6 kişi yakalandı. Ankara'da da eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda örgüt üyesi olduğu tespit edilen 1 kadın yakalanarak Çorum'a getirildiği belirtildi.

İkisi bayan 7 kişinin yakalandığı operasyonlarda biri dernek binası olmak üzere 9 adreste aramalar yapıldı. Aramalarda çok sayıda örgütsel dokümana el konuldu. Yakalananların DHKP/C terör örgütünün Çorum yapılanmasını oluşturmaya çalıştıkları, örgüte taban oluşturmak ve eleman kazandırmak için faaliyet içerisinde oldukları, gençlere yönelik eğitimler düzenledikleri belirtildi.

Reklam
Reklam

ARALARINDA DEVLET MEMURU DA VAR

İçlerinde Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli bir memurun da bulunduğu iddia edilen grubun yakın zamanda İstanbul ve Ankara'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen ve 9 kişinin 2 silahla birlikte yakalandığı son operasyonla bağlantıları olduğu öğrenildi.

PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ'Nİ KULLANDILAR

Yakalanan şahısların örgütsel faaliyetlerini sürdürebilmek için Çorum Pir Sultan Abdal Derneği'ni kullandıkları tespit edildi. Derneğin genel merkezi tarafından durumun fark edildiği ve Pir Sultan Abdal Derneği Çorum Şubesi'nin kapatılmasının düşünüldüğü kaydedildi.

Derneğin adını kullanarak faaliyet yürütmeye çalışan şahısların tespit edildiği ve uzun zamandır takip altında tutulduğu bilgisine ulaşıldı. Yapılan operasyonlar sonucunda yakalanan 7 kişiden 5'inin tutuklandığı bildirildi. Tutuklanan şahıslardan 5'inin Ankara Sincan Cezaevi'ne konulduğu, 2 kişinin ise tutuksuz yargılandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: