Çorum’da Üretici Birlikleri Yem Krizini Masaya Yatırdı

Çorum’daki üretici birlikleri son günlerde ortaya çıkan yem krizini masaya yatırdı.Çorum Damızlık Koyun ve Keçi...

Çorum’daki üretici birlikleri son günlerde ortaya çıkan yem krizini masaya yatırdı.

Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı ev sahipliğinde yapılan toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Erkan Elfaz Ermiş, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Erkal Gedikli, Damızlık Sığır yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek ve Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Aksungur katıldı.

Son günlerde ortaya çıkan kaba yem fiyatlarındaki artışı ve ihtiyacının görüşüldüğü toplantıda alınacak tedbirler ve neler yapılması gerektiği görüşüldü.

Reklam
Reklam

Toplantı sonrası yapılan açıklamada geçen yıla oranla yağışların az olmasından dolayı arpa, buğday gibi hububatlardan kaba yem ihtiyacının karşılanması noktasında gereken verimin alınamadığı belirtildi. Buna bağlı olarak da saman sorunun baş gösterdiği ifade edildi.

Çorum’da saman sıkıntısının bulunmadığını belirten üretici birliklerinin temsilcileri, hayvan sahiplerinin ülke genelindeki saman fiyatlarında yaşanan artıştan etkilendiğini ifade ettiler.

Yeterli yem bitkisi ekimi yapılmamasının da bu sorunu tetiklediğini dile getiren yetkililer, yem krizinin çözümü noktasında çalışma yapan bakanlığı saman ve ot ithalatının yapılabilmesi için gerekli düzenlemeler yaptığını dile getirdiler.

Nadasa bırakılan tarlalara yem bitkileri ekilmesi için çağrı yapan yetkililer, bu sayede hem yem ihtiyacının önüne geçileceğini hem de bir sonraki hasat sezonunda tarlaların veriminin artacağını kaydettiler. Yetkililer, üreticilerden yonca ve silaj üretimine ağırlık vermelerini istediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: