Çorum'da yaşayan bin 200 mülteci bayram yemeğinde buluştu

Farklı sebeplerden dolayı ülkelerinden Türkiye'ye gelen ve bir kısmı Çorum'da yaşayan İran, Irak ve Afganistanlı...

Farklı sebeplerden dolayı ülkelerinden Türkiye'ye gelen ve bir kısmı Çorum'da yaşayan İran, Irak ve Afganistanlı göçmenler Çorum Valiliğinin düzenlediği bayram yemeğinde buluştu.
Atıl Üzelgün Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bahçesinde verilen yemeğe, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eşi Hatice Külcü, iş adamları ve sayıları bin 200 bulan Irak, İran ve Afganistan uyruklu mülteci katıldı. Çocuklarıyla birlikte yemeğe katılan mülteci aileler farklı ülkelerden gelen mültecilerle bayramlaşırken mülteci çocuklar da huzurevi bahçesinde bulunan oyun parkında doyasıya eğlendi.
Çorum Valisi Nurullah Çakır da çocuklara bayram hediyesi verdi. Sorunları olan mülteci aileler Vali Nurullah Çakır'ın etrafında dertlerini anlattı. Vali Çakır da herkese gerekli yardımın yapılacağını belirtti.
Türkiye'nin Somali'ye kadar uzanan bir hoşgörüye ve yardımlaşma duygusuna sahip olduğunu ifade eden Vali Çakır; "Farklı ülkelerden bize misafir olan aileleri bayramlarımızın evrensel değerleri gereğince ağırlıyoruz. Gurbette de olsalar aynı manevi değerler içinde yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Ben onlara geldikleri için teşekkür ediyorum ev sahipliği yaptığım için de mutluyum" diye konuştu.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yemeğe katılan 24 yaşındaki Iraklı Nebe Mahmud'a tekerlekli sandalye hediye etti.
Yemeğe katılan Çorum Valisi Nurullah Çakır'ın kızı Nida Çakır da mülteci çocuklar ile yakından ilgilenerek bayramlarını kutladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz