Çorum'daki Gölette Boğulan 4 Kişi

ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Nurullah Çakır, yaklaşık 3 hafta önce Seydim Göleti'ne düşen kamyonette bulunanları kurtarmak istediği sırada boğulan

ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Nurullah Çakır, yaklaşık 3 hafta önce Seydim Göleti'ne düşen kamyonette bulunanları kurtarmak istediği sırada boğulan Halil Özçiftçi'nin yeni doğan bebeğini hastanede ziyaret etti.

Vali Çakır, 16 Haziran'da piknik yapmak için gittikleri Seydim Göleti'nde suya düşen kamyonetteki 3 çocuğu kurtarmaya çalışırken boğularak hayatını kaybeden Halil Özçiftçi'nin doğum yapan eşi Derya Özçiftçi'yi hastanede ziyaret etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani ve Çorum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Musa Zorlu'nun da katıldığı ziyaret sırasında anne Derya Özçiftçi'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Çakır, "Bebeğimizin vefat eden babası büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Bir babayla birlikte üç çocuğu kurtarmak için çabalamış, çocuklardan birisini de kurtarmıştır ancak kendisi hayatını kaybetmiştir. Bu övünülecek bir kahramanlıktır. Devlet olarak babanın bize mirası olan anne ve bebeğine sahip çıkacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Derya Özçiftçi'nin babası Ayhan Cücük ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirirken, bebeğe Halil Efe ismini verdiklerini belirtti.

Ziyaret sonunda Vali Çakır ve Sağlık Müdürü Happani, bebeğe altın hediye etti.

-Olay-

Yaklaşık 3 hafta önce merkez Seydim Beldesi'ne pikniğe giden ailenin, içinde üç çocuk bulunan kamyonetleri gölete düşmüş, boğulan 2 çocuğu kurtarmak isteyen baba Hacı Veli Zeren ile yardım etmek için suya giren Halil Özçiftçi de boğularak hayatlarını kaybetmişti.

Muhabir: Esma Aygün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: