Çorum'daki "kent Meydanı" Çalışmaları

Çorum'a kent meydanı kazandırılması için yürütülen çalışmalar kapsamında Tekel Müdürlüğüne ait hizmet binasının belediyeye devredileceği bildirildi.

Çorum'a kent meydanı kazandırılması için yürütülen çalışmalar kapsamında Tekel Müdürlüğüne ait hizmet binasının belediyeye devredileceği bildirildi. AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım'ın ortak açıklamasında, kent meydanı yapılması için yürütülen çalışmaların yakından takip edildiği belirtildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Gayrimenkul A.Ş. mülkiyetindeki Tekel Pazarlama ve Dağıtım Başmüdürlüğü'ne ait hizmet binasının, kent meydanı olarak kamu yararına kullanılması ve kullanım amacının tapu siciline şerh edilmesi şartıyla bedelsiz olarak Çorum Belediye Başkanlığına devredilmesine karar verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kent meydanının oluşturulmasında en büyük engel teşkil eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı uhdesinde bulunan tekel binasının devri için daha önce Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunulmuştu. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Çorum ziyaretinde de söz konusu talebimizi yerinde görerek destek vermişti. Valilik önündeki İdare Mahkemesi'nin, girişimler sonucunda eski rektörlük binasına taşınması sağlanmış, Çorum Belediyesi de eski binayı yıkarak meydana dahil etme projesini başlatmıştı. Valilik parkı ile yeni meydanın proje bütünlüğünün sağlanması amacıyla Tekel binasının devri ile önemli bir sorun çözüme kavuşmuş oldu." Açıklamada, İl Özel İdaresine ait İl Genel Meclisi ile İl Sağlık Müdürlüğü binasının devir sürecinin hızlandırmasının ardından meydan projesinin Çorum'a yakışır şekilde gerçekleştirileceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz