Çorum’dan Suriye’ye Yardım Eli

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çorum Temsilciliği tarafından yürütülen yardım kampanyası kapsamında toplanan 25 ton un ve bakliyatın Suriye’ye ulaştırıldığı bildirildi.

İnsani Yardım Vakfı Çorum Temsilciliği tarafından yürütülen yardım kampanyası kapsamında toplanan 25 ton un ve bakliyatın Suriye’ye ulaştırıldığı bildirildi. İHH Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı, yaptığı açıklamada, iç savaşın sürdüğü Suriye'de, zor şartlar altında yaşayan insanlar için başlattıkları kampanya kapsamında 25 ton un ve bakliyat toplandığını, kentten tırla İHH’nın Kilis deposuna ulaştırılan malzemelerin küçük araçlara dağıtılarak Öncüpınar Sınır Kapısından Suriye'ye götürüldüğünü belirtti. Bölgede devam eden iç savaş nedeniyle yaşanan açlık ve sefaletin, ölümcül boyutlara ulaştığına dikkati çeken Özkabakçı, yüzbinlerce insanın, saldırılar nedeniyle evlerini terk ederek kamplarda yaşamaya mahkum edildiğini öne sürdü. Suriye'nin bazı bölgelerindeki mültecilerin yaşadığı kamplarda, zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayan Özkabakçı, şunları kaydetti: “Yolculuğumuz esnasında, özellikle kadınların ve çocukların aşırı derecede mağdur olduklarına şahit oldum. İnanlar çaresiz, kadınlar ve çocuklar yokluklar içerisinde kıvranıyor. Şehirlerde hayat devam ederken insanların üzerine uçaklardan binlerce bomba atılmış, mahalleler füzelerle vurulmuş. Bir füzenin düştüğü yerde 40-50 metrekare genişliğinde 10 metre derinliğinde çukur açtığını gördük. Bu bombalamalarda mazlum yüzbinlerce sivil halk, kadın ve çocuk ölmüş. Açlığın ve sefaletin üzerine birde bombalar tuz biber oluyor." Çorum halkının bu tür konularda duyarlı olduğunun altını çizen Özkabakçı, "Yardımsever Çorumluların Suriye halkının çığlığını duyduklarını ve devam eden yardım çalışmalarımıza destek olduklarını görüyorum. Suriye'ye yönelik yardım çalışması çerçevesinde Çorum’da bulunan birçok kurum ve kuruluşa da görevler düşmektedir" diye konuştu. Özkabakçı, Suriye halkı için başlattıkları bu tür kampanyaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: