Çorumlu Leblebiciler Tek Çatı Altında Toplandı

Çorum’daki leblebi üreticileri tek çatı altında toplandı.Leblebiciler Odası’nın geçtiğimiz yıllarda üye sayısının düşmesiyle nedeniyle kapatılmasının...

Çorum’daki leblebi üreticileri tek çatı altında toplandı.

Leblebiciler Odası’nın geçtiğimiz yıllarda üye sayısının düşmesiyle nedeniyle kapatılmasının ardından üreticiler, Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde Çorum Leblebisi Üretim ve Pazarlama adı altında yeni bir kooperatif kurdu.

Kooperatif yönetim kurulu üyeleri bugün ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirirken kooperatif başkanı Mustafa Gülşen’de yapacakları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Çorum Leblebisi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Mustafa Gülşen, Çorum leblebisi bir markadır. Bize düşen görev bu markaya uygun vasıfta ürün satmaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Çorumun sembolü olan leblebinin Türkiye genelinde haklı bir unvanı olduğunu belirten Gülşen, bu unvanı, mirası iyi değerlendirmek ve zirvede tutmak gerektiğini dile getirdi.

Üreticilerin bu misyon ve mesleğine vefa hissiyle yaklaşarak bu kooperatifi kurduğunu dile getiren Gülşen, “Çorum’da leblebi üretiminin daha ileri götürülmesi, geliştirilmesi ve üretim potansiyelinin artırılmasına yönelik bir kooperatif olmak istiyoruz. Hem ürün üretecek, hem üretilen ürünü üyelerine verecek, hem de usta yetiştirecek. Çorumdaki usta ve kalifiye eleman sayısını üst seviyelere çıkarmaya çalışacağız. Üretim tesisi için ilerde çalışmalarımız olacak. Mesleğimiz adına son günlerde konuşulan kümelenme örneğini kooperatifle oluşturmaya çalıştık” dedi.

Ham maddesi konusunda yapılan açıklamalara da değinen Gülşen, “Bu konuda çeşitli açıklamalar var. Bizde Çorum kadar ünlüyüz, ham maddeyi biz veriyoruz gibi. Bunlar sansasyonel şeyler. Biz Vakfıkebir’e un veriyoruz diye sahiplenmemiz mi lazım. İşin mutfağı, vitrini değişti. Dünyada marka olan firmalar Çin’de üretim yaptırıyor. Kendi kalitelerine göre yaptırıyorsa sorun yoktur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: