Çorumlu Yardımseverler, Sudan'dan Döndü

Hitit Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, (HİTİTSİAD) Kimse Yokmu Derneği Çorum Şubesi ve Osmancık Girişimci...

Hitit Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, (HİTİTSİAD) Kimse Yokmu Derneği Çorum Şubesi ve Osmancık Girişimci İş Adamları Derneği (OGİAD) üyesi hayırseverler Kurban Bayramı'nı Sudan'da geçirdi.
İhtiyaç sahipleriyle buluşan hayırseverler, yurda döndü.

Kimse Yokmu Derneğinin öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda kesilen kurban payları Çorumlu gönüllüler tarafından yardıma muhtaç ailelere ulaştırıldı. Sudan'daki Türk Okulları'nda görevli öğretmenlerin de yardımıyla kesilen kurbanlar, gönüllülerden oluşan bir ekip tarafından dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Konuya ilişkin bir açıklama yapan gönüllü (OGİAD) üyesi Erol Sağlam, Sudan’da çok fazla fakir insan olduğunu söyledi. İnsanların çadırlarda yaşadıklarını belirten Sağlam, Sudan'a daha fazla yardım yapılması gerektiğini kaydetti. Müslümanların sefalet içerisinde yaşam mücadelesi verdiğine değinen Sağlam, halkın çok büyük çoğunluğunun su sorunu yaşadığını ve kuyulardan çıkan sulardan ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti.

Bir diğer gönüllü Osman Savaş ise bir kadının kendilerine geçen yıl yedikleri kurban eti dışında bir yıl boyunca hiç et yemediklerini söylediğini belirtti. Savaş, "Bosna’da olduğu gibi Sudan halkının da Türkiye’nin yardımını beklediğini gördük. Gelecek yıl daha da kalabalık bir gönüllü grubuyla kurban pay dağıtımı yapmayı planlıyoruz. Yardımseverlerin verdiği desteklerle Sudan halkı bir nebze olsun bayram mutluluğunu yaşıyor. Türkiyedeki işadamlarının katkılarıyla yaptırılan Türk okullarının oradaki çalışmaları vatandaşlar tarafından çok beğeniliyor. Öğretmen arkadaşlarımız, eğitimin yanında Türkiye'den gelen gönüllülerimizle birlikte Sudanlılarla kurban kesiyor ve bayramlarını ailelerinden ayrı onlarla geçiriyorlar. Ben bu hayra vesile olanlara, yardım edenlere canı gönülden teşekkür ediyorum.'' dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: