Çorumlular, Atıf Hoca'yı andı

Çorum Özgür-Der, İlke-Der ve Memur-Sen üyeleri, İskilipli Atıf Hoca'yı andı. Tek parti döneminde Şapka İnkılabı'na...

Çorum Özgür-Der, İlke-Der ve Memur-Sen üyeleri, İskilipli Atıf Hoca'yı andı.

Tek parti döneminde Şapka İnkılabı'na muhalefet ettiği gerekçesiyle İstiklal Mahkemeleri tarafından idam edilen ve vefatından 86 yıl sonra gündeme gelen Atıf Hoca, memleketi Çorum'da bir kez daha sivil toplum kuruluşları tarafından bir basın açıklaması ile anıldı. PTT önünde toplanan grup adına konuşan Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Başbekleyen, Atıf Hoca'ya yapılanların birilerini rahatsız ettiğini belirtti. Kanunlarla insanların düşüncelerinin yasaklanamayacağını belirten Başbekleyen, Atıf Hoca'ya sahip çıkmanın toplumun kendi geleceğine sahip çıkması olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Atıf Hoca'nın hak ve hakikate şahitliğini canıyla ödediğine değinen Başbekleyen, şöyle konuştu: "İskilipli Atıf Hoca'nın bize değil, bizim ve günümüz insanının ona ihtiyacı vardır. Onun üzerinden İslami kimliğimize ve değerlerimize sahip çıkıp, bu topluma idamlara, işkencelere, sürgünlere, yasaklara ve faili belli cinayet ve katliamlarla acılar yaşatmış olan zihniyeti sorgulamalıyız. Tarihle yüzleşme ve hesaplaşmanın önünü açacak arşivler halkımızla paylaşılmalıdır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz