Çorumluoğlu, Toprak Kaymasını Değerlendirdi

Gediz'in Yumrutaş Köyünde bir hafta önce meydana gelen toprak kayması sebebiyle İlçe Kaymakamlığında değerlendirme toplantısı...

Gediz'in Yumrutaş Köyünde bir hafta önce meydana gelen toprak kayması sebebiyle İlçe Kaymakamlığında değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan değerlendirme toplantısına, İlçe Jandarma Komutanı Erdoğan Erik, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet İşleri Şube Müdürü Ş.Ufuk Ergeldi, Jeofizik Mühendisi Bahattin Umut ve Jeoloji Mühendisi Tan Aktaş , İl Özel İdaresi Müdürlüğünden Jeoloji Mühendisi Ersin Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Coşkun Güler ve Tekniker Bilal Sevim, Gediz Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, İlçe Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Büyük, İlçe Nüfus Müdürü Naci Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Vekili Yusuf Ömeroğlu, Tapu Müdürü Bilal Türkoğlu, Kadastro Teknisyeni Faruk Ak, İlçe Afet Bürosu Görevlisi Hakkı Gündüz ve Birlik Müdürü Arif Sezen katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıya katılan heyete, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu tarafından Yumrutaş Köyü Kapalı Bağ Bölgesinde meydana gelen heyelanla ilgili bilgi verilirken, bölgenin haritaları incelendi ve kayan arazilerin durumunu gösteren fotoğraflar ve slayt sunumu yapıldı.

99 kişinin yaşadığı 30 haneli köyde toprak kayması sebebiyle arazileri kullanılamaz hale gelen ailelerin durumunun da görüşüldüğü toplantıda, uzmanlarca bu güne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacak işlerle ilgili genel değerlendirme yapıldı.

Hiç kimsenin zarar görmesini istemediklerini belirten Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu ve gerekli çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: