Çorum'un Ilçeleri De Doğalgaz Kullanacak

Çorum Valisi Sabri Başköy, Alaca, Osmancık ve İskilip ilçelerine doğalgaz getirilmesiyle ilgili bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Çorum Valisi Sabri Başköy, Alaca, Osmancık ve İskilip ilçelerine doğalgaz getirilmesiyle ilgili bir çalışma yaptıklarını söyledi. Başköy, Alaca Belediyesince bir parkta düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, nüfusu 10 bin ve üzeri olan ilçelerde doğalgaz kullanımıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir çalışması olduğunu belirtti. İlçelerdeki elektrik abone sayısının yüzde 60'ı oranında kişinin talep etmesi ve abonelik ücretlerini yatırmaları durumunda yerleşim yerine doğalgaz getirimesi için çalışmanın başlatılacağını ifade eden Başköy, kentin en büyük ilçeleri olan Alaca, Osmancık ve iskilip'in doğalgaza kavuşması için, bu fırsatı değerlendireceklerini söyledi. İl Özel İdaresi tarafından Halk Bankası'nda bir hesap numarası açıldığını dile getiren Başköy, şunları kaydetti: "Sizlerin doğalgaz kullanmak istediğinizi biliyorum. Daha önce bunun için uğraş vermiştiniz. Şimdi sizden istediğimiz, daha önce başka bir banka şubesine yatırdığınız abonelik ücretlerini, Özel İdaremizin açtığı hesap numarasına yatırmanız. Yaklaşık 6 bin kişiye ulaşırsak, Alaca'ya doğalgaz getirilmesi için BOTAŞ'a durumu bildireeğiz ve ilgililer de yatırım programına alacak. Elimizi çabuk tutup ilçemize doğalgaz gelmesini istiyorsak, 29 Ekim'e kadar kişi başı 335 lirayı Halk Bankası'nda açılan hesaba yatırmanız gerekiyor. Bakanlık ve BOTAŞ bu çalışmanın 29 Ekim'e kadar yapılmasını istiyor. Ancak abone sayısı erken tamamlanırsa çalışma daha erkenden başlayabilecek." Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz da, belediye olarak daha önce bir çalışma yaptıklarını ve 3 bin 630 aboneye ulaştıklarını belirterek, "Bu vatandaşlarımız hesabını Halk Bankası'nda bulunan Özel İdare'nin hesabına aktardığı zaman işlemimiz daha rahat olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: