Coş: İnsanlarımıza balık tutmasını öğretiyoruz

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, insanlara balık yedirmekten çok onu tutmasını öğretmenin çok önemli olduğunu...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, insanlara balık yedirmekten çok onu tutmasını öğretmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Kozan'da KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı kapsamında düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları verildi.

Törende konuşan Vali Coş, “Bugün 30 kardeşimizin önce kendi ailesine daha sonra başka ailelere örnek olarak fayda verebilecekleri bir törende bulunuyoruz. KOSGEB ve KOZVAK öncülüğünde Kozan’daki hemşehrilerimize de bu imkanı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Coş, "İnsanlarımıza balık yedirmek yerine onu tutmasını öğretiyoruz. Bugün neden bu 30 girişimci arkadaşlarımızdan biri gelecekte önemli bir iş adamı olmasın. Bizim enerji dolu ve enerjisini ülkesi için harcayacak insanlara ihtiyacımız var. Devletimizin birçok alandaki desteklerinden bazı vatandaşımızın haberi bulunmamaktadır. Bizler İnternet ve basını takip ederek bu desteklerden haberdar olmalıyız. Bu teşviklerden Adana’mız ve Kozan’ımız yararlansın ve bölgemiz gelişsin. Bizler Kozan’a ve Kozanlıya ayrı önem veriyoruz." diye konuştu.

Gençlerin faydalı bilgi elde etmesi için göreve hazır olduklarını vurgulayan Vali Coş, "Onları kötü yola düşürmek isteyen art niyetli kişi veya kişilerle emniyet güçlerimiz aracılığı ile mücadele ediyoruz. Bugün girişimci arkadaşlarımıza sertifikalarını vereceğiz. Kendileri herhangi bir sorunla karşılaştıkları takdirde kapımız sürekli onlara açık olacaktır. Kendilerine tavsiyem iş hayatlarında sabırlı olmaları, heyecanını kaybetmemeleri ve yılmamalarıdır. Böylece hedeflerine ulaşacaklardır. Günümüzde birçok vatandaşımız işsizlikten yakınıyor ancak iş beğenmeye gelince kendilerine sunulan işi beğenmiyorlar. Sevgili gençler öyle masa başında oturayım, az çalışayım çok kazanayım demeyle bu işler olmuyor. Zaten bu düşünceye dünyanın hiçbir ülkesinde rastlanmamıştır. Sizlere tavsiyem çok çalışın, çalışmanızın sonunda başarıya ulaşacaksınız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Belediye sinema salonundaki törende KOZVAK Başkanı Duru Çiftçi, KOSGEB İl Müdürü Hamit Sucu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın da birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından 30 kursiyere sertifikaları verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz