Coulthard Montoya'ya teşekkür etti

(TürkiyeF1.com) - Red Bull pilotu David Coulthard, ABD Grand Prix başında rakiplerinden bazısını elimine ettiği için McLaren pilotu Juan Pablo Montoya'ya müteşekkir. Yedi pilot açılışta pist dışı kaldı ve bunlara McLaren pilotları Kolombiyalı Juan Pablo Montoya ile takım arkadaşı Kimi Raikkonen de dahildi. Kaza zincirleme bir reaksiyonın kıvılcımı oldu ki Honda pilotu Jenson Button ve BMW pilotu Nick Heidfeld de yarış dışı kaldılar.

Coulthard, karışık ortamdan faydalanarak yarışı yedinci sırada bitirdi ve Red Bull ekibine, markalar klasmanında Williams'ın önüne geçmek için gerekli puanı getirdi.

Reklam
Reklam

Coulthard gülerek şakayla karışık, "Öncelikle, yarışı puanla bitirmeme katkısından dolayı Montoya'ya özel teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Coulthard, ‘1. viraja giden startta Christian Klien'ın yanındaydım. Dışarıdan doğru yol alan Tonio Liuzzi'yi görebiliyordum" dedi.

Montoya'nın yaptığı manevranın ve yaşanan kazanın kendisine basamak kazandırdığını belirten Coulthard, "Burada 1 virajda hemen hemen her yıl bir kaza oluyor. Ben de griddeyken başlangıç pozisyonumdan daha iyi olacağımı düşünüyordum" dedi.

"Orada mücadele Luiuzzi ve Rosberg'leydi.. Takım stratejisti Will Courtenay bugün büyük bir iş çıkardı. Ayrıca mühendisim Mark Hutcheson bana telsizden çok iyi tavsiyelerde bulundu. Böylece Nico'nun önüne geçme imkanım oldu" dedi

‘Tüm takım adına mutluyum. Puan almak, özellikle bu ilk yılda, Williams'a karşı bize yardımcı olacaktır" dedi.