Çözüm Komisyonu Başkanı Bostancı: Ocağına Ateş Düşenlerin De Fikirleri Alınacak

TBMM Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu Başkanı AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, komisyon çalışmalarının ‘ocağına...

TBMM Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu Başkanı AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, komisyon çalışmalarının ‘ocağına ateş düşmüş insanların’ fikir ve yorumları ile de şekillendirileceğini söyledi.

TBMM Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Araştırması Komisyonu, AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı başkanlığında toplandı. Bostancı gelecek tekliflerle bir yol haritası belirleneceğini ifade etti. Komisyonun yapacağı çalışmalara ilişkin kafaların net olduğunu kaydeden Bostancı, “Adının işaret ettiği gibi problemlerimiz neler? Neler yaşadık? 30 yılık terör dönemi hangi dinamiklerin neticesi olarak ortaya çıktı? Barışı, esenliği, çözümü sağlamak için nasıl bir gelecek tasavvur etmeliyiz? Bu geleceği mümkün kılmalıyız. Bu çerçevede çalışmaların yürüyeceğini görüyoruz. İçini, komisyondaki arkadaşların katkıları, komisyona katkı verecek uzmanların, sivil toplum kuruluşlarının, ocağına ateş düşmüş insanların fikirleri ve yorumları ile şekillendireceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"MHP VE CHP'NİN YOKLUĞU EKSİKLİK"

MHP ve CHP’nin komisyondaki yokluğunun bir eksiklik olduğunun bir kez daha altını çizen Bostancı, “Ancak bu eksikliği telafi etmek doğrultusunda tüm toplumsal kesimlerle bağ kuracağız. Onların görüşlerini komisyonun hazırlayacağı rapora derc edeceğiz.” dedi.

Bostancı, bazı partiler katılmıyor diye Parlamento’nun Türkiye’nin önemli gördüğü ve yaşadığı bu sürece kayıtsız kalamayacağını dile getirdi. Sürece kayıtsız kalınmasının mümkün olmadığını kaydeden Bostancı, “Şu veya bu şekilde mutlak surette tüm partiler siyasetin de gereği olarak sürece ve komisyon çalışmalarına ilişkin görüş belirtiyorlar. Bu da olağan. Biz bu görüşlerin ifade içeriklerinden, yaklaşımlarından da faydalanacağız. Özellikle iki muhalefet partisinin komisyon çalışmalarına ilişkin kamuoyu ile paylaştıkları değerlendirmeler buradaki eksiklerini de telafi edecek mahiyette görünüyor. Onları da bu şekilde bir katkı olarak değerlendiriyoruz. Komisyon çalışmaya başladıktan sonra MHP ve CHP’nin bazı değerlendirmeleri oldu. Bunları da komisyon 'elde var bir' olarak çalışmasının içinde mutlaka görecektir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: