Çözüm Süreci

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, "Görüşmeler kesintiye uğramadan sürdürülmeli ve tüm açıklığıyla hakla paylaşılmalıdır" dedi.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, "Görüşmeler kesintiye uğramadan sürdürülmeli ve tüm açıklığıyla hakla paylaşılmalıdır" dedi.

Taş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, partilerinin yıllardır bütün platformlarda Kürt sorununun çözümü için diyalog önerisinde bulunduğunu belirterek, hangi gerekçeyle olursa olsun görüşmelere yeniden başlanmış olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Bu süreçte mücadele verilmeden gerçek barışın sağlanamayacağını savunan Taş, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Görüşmeler kesintiye uğramadan sürdürülmeli ve tüm açıklığıyla hakla paylaşılmalıdır. Barış yalnızca yukarıdan sürdürülecek görüşmeler ve varılacak mutabakatla sağlanamaz. Türklerin ve Kürtlerin bir arada yaşam zeminlerini güçlendirecek adımlar atılmadan, yani toplumsal barış için mücadele edilmeden gerçek barış mümkün olmaz. Bu yüzden Trabzon'dan Diyarbakır'a, İzmir'den Mardin'e, Edirne'den Siirt'e halklar arasında barış köprüsünü kuracak bir barış dili ve siyasetine ihtiyaç var. Barış ancak memleketimizin her yerinde elini kolunu sallayarak özgürce dolaşabildiği zaman gerçekleşecektir."

Halkın tüm kesiminin sürece katılımının sağlanması gerektiğini ifade eden Taş, "Dünya deneyimleri de dikkate alınarak bir silahsızlandırma programı belirlenmeli, herkesi kapsayacak bir genel af ilan edilmelidir" ifadesini kullandı.

Muhabir: Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: