Çözüm Süreci

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey, çözüm sürecinin güzel bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Güzel bir Türkiye

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey, çözüm sürecinin güzel bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Güzel bir Türkiye için herkes elini taşın altına koysun. 30 yıldır ilk defa bu aşamaya gelinmiş. Sabredip bekleyelim" dedi.

Gülbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK terörünün 30 yıldır devletin ve milletin başında bulunan bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Bazı dış güçlerin teröre destek verdiğini belirten Gülbey, devam eden barış sürecinde tarafların iyi niyetli olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de yaşayan Kürtlerin bir sorununun olmadığını ifade eden Gülbey, şunları söyledi:

"Buradaki Kürt milletvekili, iş adamı ve diğer insanlarla bir şekilde birlikte yaşıyoruz ama Suriye'de yaşayanların sorunlarının olması kafamızı karıştırıyor. Neden orada mücadele etmiyorlar- Neden gelip PKK'nın içerisinde mücadele ediyorlar- Mücadelelerini bulundukları yerde yapsınlar. Türkiye'nin güçlenmemesi için PKK ile bazı şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bu sıkıntılar aynı şekilde İran'da da var. İran da son zamanlarda PKK'nın içerisinde yer almaya başladı."

Çözüm sürecinin güzel bir şekilde devam ettiğini belirten Gülbey, süreci sabote etmek isteyenlere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Bu süreçte herkesin sabırlı olması gerektiğini dile getiren Gülbey, "Güzel bir Türkiye için herkes elini taşın altına koysun. 30 yıldır ilk defa bu aşamaya gelinmiş. Sabredip bekleyelim" dedi.

Muhabir: Emrah Kocabey - Memet Karaduman / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: