Çözüm Süreci

İZMİR (A.A) - Akil İnsanlar Ege Bölge Heyeti Üyesi Fehmi Koru, çözüm sürecindeki tereddütlere ilişkin, "Bunu doğal karşılamak lazım. Çünkü

İZMİR (A.A) - Akil İnsanlar Ege Bölge Heyeti Üyesi Fehmi Koru, çözüm sürecindeki tereddütlere ilişkin, "Bunu doğal karşılamak lazım. Çünkü bugüne kadar başka ülkelerde denenmemiş, yepyeni bir yöntemle sonuç alınmaya, terörden kurtulmaya çalışılıyor" dedi.

Koru, heyetin kaldığı otelin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm süreci hakkında farklı fikir ve düşüncelere sahip insanlardan oluştuklarını ve bu düşüncelerin en aşırıdan en uyumluya kadar değişebildiğini söyledi.

Kendisinin de İzmirli olduğunu, İzmir'de insanların süreç hakkında çok farklı düşündüklerini, kiminin bu konuda tereddüt yaşadığını belirten Koru, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bu tereddütler Türkiye'nin her yerinde yaşanıyor. Bunu doğal karşılamak lazım. Çünkü bugüne kadar başka ülkelerde denenmemiş, yepyeni bir yöntemle sonuç alınmaya ve terörden kurtulmaya çalışılıyor. Her yenilikte olduğu gibi insanların kafasının karışması, ne olacağını öngöremedikleri için bundan kuşku duyarak tepki göstermeleri doğaldır. Türkiye'de insanların hepsi barışı, terörün geride kalmasını istiyor. Türkiye'nin daha önemli bir ülkeye dönüşmesini istiyor. Bunlardan herkes kendisine düşecek refahı almak istiyor. İtirazların barışın kendisine değil, süreçte anlamadıkları yönlere olduğunu zannediyorum."

-"İtirazların raporlaştırılması önemli"-

Bu noktada karşılıklı konuşmanın ve insanların birbirini anlamaya çalışmasının önemli olduğunu dile getiren Fehmi Koru, şöyle devam etti:

"Birbirimizi anlamaya çalışmakla ve gerçekten o tereddütlerde ve itirazlarda üzerinde düşünülmesi gereken noktalar varsa onları raporlaştırıp ilgililere ulaştırmanın yararlı olacağını düşünüyorum. Akil insanlar bir kurum olarak dünyada da yeni yeni gelişmekte. Ülkemizde böyle bir şeyin olması doğrudan ve katılımcı demokrasiye en önemli katkılardan biri olacaktır. Buradan öğrendiklerimizi siyasetçilere aktaracak olmamız, katılımcı demokrasiye bir adım daha yaklaştığımı ortaya koyuyor."

Reklam
Reklam

-"Bu fırsat kaçırılmamalı"-

Heyet üyelerinden Fadime Özkan da çözüm süreci konusunda İzmirlileri, Egelileri dinlemeyi ve onlara kendi fikirlerini anlatmak istediklerini söyledi.

Yüz yüze, kalp kalbe ilişki kurmanın önemine işaret eden Özkan, şöyle konuştu:

"Konuşmak her derde çare olabilecek bir mevzu. Belki on yıllardır bu ülkede pek çok konu, sorun konuşulamadığı için, bazı şeyler hep halının altına itildiği için korkularımız, tedirginliklerimiz arttı ve konuşulamayan, el uzatılamayan bir mesele haline geldi. Bir arada, huzurla mutlulukla barış içerisinde yaşayabilecek bir ülkeye, topluma sahibiz. Bugün Türkiye, son 30 yıldır, bunca kan bulaşmış bir sorunu çözme konusunda önemli bir evreye geldi. Bu süreç önemli bir süreç. Bu sürece inandığım ve bu sürece destek verme arzusunda olduğum için artık ölümlerin olmaması için Türkiye'de her sorunu konuşarak çözebileceğimize inandığım için böyle bir zeminin de oluştuğunu görebildiğim için ve bu imkanı kaçırmamak gerektiğine inandığım için buradayım."

Reklam
Reklam

Özkan, heyet olarak her fırsatı değerlendirerek doğrudan kendilerinin de parçası oldukları halkla konuşmak, onları dinlemek ve kendi fikirlerini onlara sunmaya çalışacaklarını belirtti.

Heyetin "halkı ikna etmek" gibi bir misyonunun asla söz konusu olmadığını dile getiren Özkan, "Asla kimseye bir şey dikte etmek, onları bir şeye ikna etmek gibi bir niyetle hareket ediyor değiliz" dedi.

Muhabir: Ufuk Kırabalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: