Çözüm Süreci

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Türkiye'de kan duracaksa bu sürecin devam etmesi gerekiyor" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Türkiye'de kan duracaksa bu sürecin devam etmesi gerekiyor" dedi.

Malatya 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nı gezen Ağbaba, gazetecilere çözüm sürecine ilişkin açıklama yaptı.

CHP milletvekilleri olarak en başından beri barışı savunduklarını ve hiçbir zaman nefret dilini kullanmadıklarını ifade eden Ağbaba, barışa herkesin katkı vermesi gerektiğini söyledi.

Tek kaygılarının, sürecin başarısızlığa uğraması olduğunu belirten Ağbaba, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Buna Kürt sorunu mu dersiniz, terör sorunu mu dersiniz, adını ne koyarsanız koyun. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Barışa herkesin katkı vermesi gerekiyor. Bu konuda en önemli görev, hükümete düşüyor. Hükümetin, ana muhalefet partisini dışlayarak, ona bilgi vermeyerek, 'benim senin kredine ihtiyacım yok' diyerek bu süreci çok başarılı götürmesi zor görünüyor ama biz her şeye rağmen bu barış sürecine destek verdiğimizi, vereceğimizi, barışın gelmesi için, memleketimizde kanın durması için, üzerimize ne düşüyorsa her şeyi yapmaya hazır olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz. Türkiye'de kan duracaksa bu sürecin devam etmesi gerekiyor. Bizim tek kaygımız bu sürecin başarısızlıkla sonuçlanması. Başarısızlıkla sonuçlanırsa Türkiye açısından olumlu olmaz. CHP milletvekilleri, bizler barışı savunuyoruz. Kanın durmasını savunuyoruz ancak hükümetin ana muhalefet ve diğer muhalefeti de içine katması gerekiyor."

Muhabir: Ensar Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: