Çözüm Süreci

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Barış sürecinin kalıcı olması için bizim 9 senedir sürdürdüğümüz etkinlikler devam

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Barış sürecinin kalıcı olması için bizim 9 senedir sürdürdüğümüz etkinlikler devam edecek" dedi.

Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve Balkan-Anadolu dernekleri temsilcilerini kabulünde yaptığı konuşmada, kentin kanaat önderleriyle birlikte 23 Mayıs'ta Diyarbakır'a gideceklerini belirtti.

İzmir'in fuar geleneği olduğunu, buradaki tanıtım gücünü Anadolu'nun gelişmekte olan illeri için de kullandıklarını dile getiren Kocaoğlu, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Kendi çabasıyla belirli bir noktaya gelen ama tanıtım yönünden belirli noktaya gelememiş olan illeri İzmir Enternasyonal Fuarı'nda özel stant ayırarak tanıtıyoruz. Hem ticari aktivite yapıyoruz, kent tanıtılıyor hem de gelenek, görenek gibi özellikleri tanıtılıyor, İzmirlilerle kaynaşılıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir İzmir'e geldiğinde Ege kültürünü bu kente taşımak üzere sözleşmiştik. Hazırlıklarımızı tamamladık. 23 Mayıs'ta kentin kanaat önderleriyle birlikte gideceğiz, ziyaretlerde bulunacağız.

Barış sürecinin kalıcı olması için bizim 9 senedir sürdürdüğümüz etkinlikler devam edecek. Barışı kalıcı kılacak olan da halk olduğu düşüncemizi zaten 9 senedir yaşama geçiriyorduk bundan sonra da devam edeceğiz."

AK Parti İzmir Milletvekili Sait ise Balkan-Anadolu dernekleri olarak çözüm sürecine destek amacıyla bir süre önce Diyarbakır'a ziyaret gerçekleştirdiklerini, önümüzdeki ay da Van'a gideceklerini dile getirdi.

Muhabir: Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz