Çözüm Süreci

ÇANAKKALE (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çözüm sürecine ilişkin, "Bayrak, millet, devlet, vatan; bunlar bizim ortak değerlerimiz.

ÇANAKKALE (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çözüm sürecine ilişkin, "Bayrak, millet, devlet, vatan; bunlar bizim ortak değerlerimiz. Buradan bir taviz vermemiz, buradan geri adım atmamız, buradan herhangi bir gönlü okşamamız söz konusu bile olamaz" dedi.

Kılıç, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde inşa edilen Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi Spor Salonu'nun açılış töreninde, bir yandan hizmetler yaparken diğer yandan terör sorunuyla uğraştıklarını ve ülke kaynaklarının yarısının terörle mücadeleye ayrıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Milletin birliği ve dirliği, ülkenin kalkınması ve daha güçlü hale gelmesi, çocukların gelişmesi için gece gündüz çalışmayı sürdürüp birçok başarıya imza attıklarını anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Şimdi önümüze yeni bir hedef daha koyduk; yavrularımıza terörsüz bir Türkiye bırakacağız. Şu şehitlikleri dolaştığınız zaman nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi görürsünüz. Çanakkaleli, Edirneli, Urfalı, Trabzonlu, Antepli, Mardinli koyun koyuna yatıyor. Makedonyalı, Üsküplü, Bağdatlı, Filistinli, Gazzeli burada. Bizim çocuklarımız da verdikleri göğüs göğüse mücadelede şehadet şerbetini içtiler. Şimdi sonsuza kadar bir arada huzur içinde yatmaktalar. Bu ülkenin ölüleri, şehitleri, bu topraklarda beraber yatıyorsa birileri niye yer üstünde birlikte yaşayamıyor- Böyle bir şey olabilir mi- İnsan aklı bunu kabul ediyor mu-"

Vatan, devlet, millet, bayrak birliğine rağmen kavga etmenin söz konusu olamayacağına dikkati çeken Kılıç, çocuklarını askere gönderecek annelerin yüreğinde, "Terörle mücadele bölgesine gitmesin" diye bir duanın yer almasını istemediklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Kılıç, askerlerin, sınır karakollarında rahat görev yapması, anne, baba, eş ve çocuklarının kaygılanmaması gerektiğini belirtti.

-"Karşılığında vereceğimiz hiçbir şey yok"-

Terör meselesini çözmekte kararlı olduklarını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Karşılığında ne vereceğiz- Karşılığında vereceğimiz hiçbir şey yok. Demokrasi, hukuk, özgürlükler, herkes için neyse hepimiz için o. Bayrak, millet, devlet, vatan; bunlar bizim ortak değerlerimiz. Buradan bir taviz vermemiz, buradan geri adım atmamız, buradan herhangi bir gönlü okşamamız söz konusu bile olamaz. Allah'ın izniyle bu bayrak göklerde, semalarda özgürce dalgalanmak kaydıyla milletimiz, devletimiz, bugün olduğundan çok daha güçlü olmak kaydıyla bu terör meselesini de çözüme kavuşturmakta kararlıyız. Sloganlarla konuşanlara kulak asmayın, meydanlardan meydan okuyanlara aldırış etmeyin. Yapacak bir şeyleri olsaydı, 35 senedir bu terör meselesini çözüme kavuştururlardı. Bize diyorlar ki 'Böyle gelmiş, bırakın böyle gitsin.' Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek. Bu milletin kaynakları, terör için heba edilmeyecek. Çözülme imkanı varsa aklımızı, bilgimizi, fikrimizi kullanacağız ve bu meseleyi çözüme kavuşturacağız. İspanya, İrlanda, ABD, İngiltere çözdü, Türkiye neden çözmesin-"

Reklam
Reklam

-"Çözeriz; yeter ki milletimiz yanımızda dursun"-

Kılıç, Eceabat halkına, çözüm sürecinin arkasında sapasağlam durmaları çağrısında bulundu.

Vatandaşların inanmadığı, kabullenmediği, benimsemediği hiçbir şeyin altına imza atmayacaklarına işaret eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Bir spor salonu açıyoruz. Ne için- Çocuklarımızın daha iyi eğitim alması, sporla iç içe bir hayat sürmesi, yaşam kalitelerinin yükselmesi, onlar buradayken evlerimizde daha mutlu, huzurlu olmamız için. Bu kadar mutluluğa, yaşam kalitesine odaklanmış bir iktidarın ve Başbakanın, bu ülkenin, terör belasıyla bir 35 yıl daha yaşamasına göz yumması mümkün değil. Çözebilir miyiz- Çözeriz Allah'ın izniyle. Çözeriz; yeter ki milletimiz yanımızda dursun, bizden desteğini esirgemesin, meydanlarda slogan atanlara, gençleri kışkırtanlara, hukukun ve lisanların diliyle değil nefretin diliyle konuşanlara yüz vermesin."

Daha sonra, beraberindekilerle bin kişi kapasiteli spor salonunu inceleyen Kılıç, bir basketbol karşılaşmasının başlangıç atışını yaptı.

Reklam
Reklam

Kılıç, Eceabat'ta, 57. Alay şehitleri anısına inşa edilen ve aynı anda 500 kişinin ibadet edebileceği 57. Alay Camisi'nin açılış törenine de bulundu. Dua edilmesinin ardından kurdeleyi kesen Kılıç, beraberindekilerle camiyi gezdi.

Törenlere, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Çanakkale milletvekilleri İsmail Kaşdemir ve Mehmet Daniş, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Harun Kaymaz / Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: