Çözüm Süreci

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bizim işimiz bataklığı kurutmak için bu millete sözcülük yapmak" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bizim işimiz bataklığı kurutmak için bu millete sözcülük yapmak" dedi.

Gündoğdu, Alanya'da bir otelde basına kapalı yapılan Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'na ara verildiği sırada, gazetecilerin çözüm süreciyle ilgili sorularını yanıtladı.

Türkiye'de dün, terör sorununun arkasında kimlerin bulunduğu, maliyeti gibi konuların, bugün ise çözümün konuşulduğunu belirten Gündoğdu, "Acıdan beslenenlerin, bir taraftan öldürerek, bir taraftan da şehitlik acısını istismar ederek geçim kaynağı edinenlerin oyuncağının elinden alınması" gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Üniter yapı ve demokratikleşmeden taviz vermeden, kırmızı çizginin şehitler olduğu gerçeğini unutmadan, istikameti millet olan çözüm anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Gündoğdu, "PKK veya terörle mücadele bizim işimiz değil. Bizim işimiz bataklığı kurutmak için bu millete sözcülük yapmak. Hükümetin, sivil toplumun, Meclisin eğitimde, kalkınmada, sanayide, hukukta, neler yapabileceğine yönelik çözüm önerileri geliştirmeye çalışıyoruz. Derdimiz bu milletin ateşini söndürmek, sorundan beslenenler değil, barışın beslenenleri olmayı sağlamaktır. Kim Türk kim Kürt gibi kafatasçılık yapanlara prim vermeden, duyguların esiri olmayan, aklı öne çıkaran bir anlayışla millete sözcülük yapalım dedik" diye konuştu.

Gündoğdu, sorundan rant elde edenlerin sayısının az olduğunu ancak barış olduğunda, kardeşlik olduğunda topyekun milletin kazanacağını vurgulayarak, özel olarak Marmara bölgesinde, konfederasyonları bakımından da Türkiye genelinde sorumlulukları bulunduğunu kaydetti.

Gündoğdu, "BDP'nin kendi akil insanlar heyetini oluşturmasına yönelik bilgiler geldiği, bununla ilgili düşüncelerinin ne olduğu" yönündeki soru üzerine şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"BDP'nin böyle bir proje yapıp yapmadığını bilemem ama şunu çok iyi biliyorum. Başbakan bizi Dolmabahçe'ye davet ettiğinde isimlere baktım. Listede BDP'ye yakın isimler de var. Kendime 'bunlarla ne işim olur' dedim ama genel olarak 'bu terör bitsin' cümlesi kuruluyor. Açılımda her örgütün ve şahsın kendi değerlerine uygun çözüm önerisi geliştirmesi isteği vardı. 63 kişilik akil listesi, 75 milyonun sözcülüğünü yapıyor. Geçmişi çok da parlak olmayan, millet adına siyaset yapılması istenildiğinde belli mihrakları adres gösterenlerin böyle bir proje başlatması, süreci sulandırabilir endişem var. Bazen akıllı olmak, susmayı gerektirir."

Süreçle ilgili değişik kesimlerin farklı görüşler dile getirdiğini anlatan Gündoğdu, "BDP tabanından 'ne aldık ki silah bırakıyoruz' serzenişi, batıdan da 'ne verdik ki silah bırakıyorlar' soruları var. Bunun yerine artık şehit anneleri gibi diğer annelerin de acı yaşamaması için çözümlü birleşme gereği bulunuyor. Bence bu projeyi sulandırmamak lazım. Bazen birilerinin konuşması değil susması daha hayırlı olur" dedi.

Reklam
Reklam

Gündoğdu, sivil toplum kuruluşlarının işinin güvenlik olmadığına işaret ederek, işlerinin özgürlük, çözüm yerinin Meclis, istikametin millet, kırmızı çizginin de şehitler olduğunu ifade etti.

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: