Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Başkanı Can Paker, "Türkiye halkı, Türkiye'nin ekonomisinin bu sürecin sonunda bambaşka bir noktaya geleceğinin

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Başkanı Can Paker, "Türkiye halkı, Türkiye'nin ekonomisinin bu sürecin sonunda bambaşka bir noktaya geleceğinin farkında. Herhalde, barış süreci çok daha kolay olacak" dedi.

Heyet üyeleriyle Tunceli'de ziyaretlere başlayan Paker, konakladıkları otelin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli'de halkın büyük kesiminin barışı istediğini ve bunu çok bilinçli şekilde dile getirdiğini söyledi.

Bölge halkının hem ekonomik hem de sosyal açıdan barışı istediğini belirten Paker, "Türk halkı, olaya hem duygusal hem de kendi geleceği açısından ekonomik bakıyor. Yani Türkiye halkı, Türkiye'nin ekonomisinin bu sürecinin sonunda bambaşka bir noktaya geleceğinin farkında. Herhalde, barış süreci çok daha kolay olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kentte 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı alana indiğini dile getiren Paker, 1 Mayıs'ın coşkuyla kutlandığını ifade etti.

Alanda herkesin barışla ilgili konuştuğunu aktaran Paker, işçi ve emekçilerin gününde bile barışın konuşulmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Bu arada, heyet üyeleri, bazı partiler ve sivil toplum kuruluşlarınca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kışla Meydanı'nda düzenlenen kutlamalara katıldı.

Muhabir: Emrah Gökmen - Haydar Toprakçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: