Çözüm Süreci

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Çözüm süreci başarıyla sonuçlanırsa Türkiye'deki tüm halklar kardeşçe ve eşitlik içerisinde yaşayabilir" dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Çözüm süreci başarıyla sonuçlanırsa Türkiye'deki tüm halklar kardeşçe ve eşitlik içerisinde yaşayabilir" dedi.

Kışanak, partisinin Akdeniz ilçe başkanlığı önünde düzenlenen mitingde, partililere çözüm süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Çok önemli bir süreçten geçildiğini anlatan Kışanak, barışı sağlamak için yıllarca mücadele ettiklerini savundu.

Bu mücadelenin ardından çözümün olanaklarının oluştuğunu belirten Kışanak, şunları söyledi:

"Artık çözüme çok yakınız ve hep birlikte barışı sağlayabiliriz. Demokratik bir gelecek kurabiliriz. Çözüm süreci başarıyla sonuçlanırsa Türkiye'deki tüm halklar kardeşçe ve eşitlik içerisinde yaşayabilir. Barış içerisinde yaşamanın zamanı geldiği için bu süreç başladı. Biz de demokratik sürece gönül verdik ve parti olarak bu sürecin öncüsü olduk. Süreci doğru anlarsak kesinlikle halkımızın barışı kazanacağı bir süreç olacak."

Reklam
Reklam

Süreci herkesin doğru anlaması için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Kışanak, süreci şeffaf bir şekilde yürüttüklerini, halkın bilgisi dışında adım atmadıklarını kaydetti.

CHP'nin süreçle ilgili tutumunu eleştiren Kışanak, şöyle konuştu:

"Görüşmelerde nelerin konuşulduğunu bilmediğini söyleyen CHP, süreci muğlak bırakmaya çalışıyor. Biz kendilerini defalarca davet ettik. Dedik ki; 'Eğer süreci bilmiyorsanız biz BDP olarak bildiğimiz her şeyi size anlatalım'. Ama onlar görüşmekten yana değiller. Çünkü onlar bilmek istemiyor. Biz onlara diyoruz ki; İmralı'da çözüm konuşuluyor. Eğer öğrenmek istiyorsanız, biz size daha fazla anlatabiliriz, hatta anlamadığınız yerleri daha çok anlatabiliriz."

Muhabir: Mesut İnce / Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: