Çözüm Süreci

Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Akil insanların ziyaretlerine en çok çocuklarını kaybedenler destek vermiştir, tuzu kuru

Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Akil insanların ziyaretlerine en çok çocuklarını kaybedenler destek vermiştir, tuzu kuru olanlar, bedel ödemeyenler, savaştan çıkar elde eden kesim ise tepki göstermiştir" dedi.

Sakık, BDP Denizli İl Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Turhan'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi dolayısıyla Turhan'ın ailesine baş sağlığı dilemek için Denizli'ye geldi.

Taziye ziyaretinde gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorularını cevaplayan Sakık, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu süreç sadece Kürtler açısından değil Türkiye halkı açısından da önemlidir. Artık bir karar vereceğiz, ya bir arada yaşayacağız ya da birbirimizden kopacağız. Bizim de tercihimiz bir arada yaşamaktan yanadır. Barış olduğunda bugün savaştan beslenenlerin birçoğu olmayacak, onların kaygıları bundandır. Akil insanların ziyaretlerine en çok çocuklarını kaybedenler destek vermiştir. Ancak, tuzu kuru olanlar, bedel ödemeyenler, savaştan çıkar elde eden kesim ise batıda akil insanlara tepki göstermiştir."

Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne ilk kez mücadeleden müzakereye dönüşen bir çözüm süreci yaşandığını belirten Sakık, Anayasa'da Kürtlerin de diğer halkların da kendisine yer bulacağını, barışın Türkiye ve Orta Doğu halklarına huzur getireceğine inandıklarını dile getirdi.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz