Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, "Silahlı yapının Türkiye'den çıkıyor olmasının önemli bir başlangıç olduğunu, en

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, "Silahlı yapının Türkiye'den çıkıyor olmasının önemli bir başlangıç olduğunu, en azından bundan sonra Türkiye içinde silahlı çatışmanın söz konusu olmayacağını, evlere genç cenazesi gelmeyeceğini bilmek gerekiyor" dedi.

Taşgetiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecine ilişkin çeşitli illerde gerçekleştirdikleri toplantılara toplumun bütün kesimlerinden katılım olduğunu, farklı değerlendirmeler ve taleplerle karşılaştıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Her kesimden temsilcilerin, sürece ilişkin yoğun biçimde değerlendirmede bulunduğunu belirten Taşgetiren, "Şehit cenazelerinin gelmemesi, çatışmaların durması hemen herkes tarafından olumlu değerlendiriliyor. Sürece ilişkin kaygılar da ifade ediliyor, onları da not ettik" diye konuştu.

Taşgetiren, vatandaşlardan "Birdenbire bunlar niye geri çekiliyor-", "Gidenler geri gelecek mi-", "Süreç nasıl işleyecek-" gibi sorular aldıklarını ifade ederek, bu soruları heyettekilerin detaylı şekilde yanıtlamaya çalıştığını söyledi.

-"Silahların konuşmadığı bir Türkiye"-

Sürecin ilk basamağının önemine dikkati çeken Taşgetiren, şöyle konuştu:

"Silahlı yapının Türkiye'den çıkıyor olmasının önemli bir başlangıç olduğunu, en azından bundan sonra Türkiye içinde silahlı çatışmanın söz konusu olmayacağını, evlere genç cenazesi gelmeyeceğini bilmek gerekiyor. Silahların konuşmadığı bir Türkiye'yi çok önemsemek gerekir. Ülkenin bütün meselelerinin demokratik bir ortamda konuşulabileceği bir Türkiye, son derece önemli. Bir ülke yaşadıkça mutlaka sorunlar olacaktır. Sorunlar, silah gibi kimya bozucu bir unsurun devrede olmadığı, herkesin eşit ve özgürce görüşlerini belirtebildiği demokratik bir Türkiye'de dile getirilmeli. Böyle bir Türkiye olacak. Böyle bir Türkiye'nin bu coğrafyada büyüme potansiyeli açısından çok büyük imkanlara sahip olacağını düşünüyoruz."

Reklam
Reklam

Ahmet Taşgetiren, halkın bu sürece sonuna kadar destek verdiğini çünkü terörün çok sayıda insanın canının yanmasına yol açtığını söyledi.

Ziyaret ettikleri illerde kendilerine tepki gösteren örgütlü bir grubun, hiçbir şehri temsil etmediği kanaatini taşıdığını belirten Taşgetiren, anne-babaların yaşadığı acıları görmemenin insani bir sorun olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: