Çözüm Süreci

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Artık biz bu süreci toplumsal barışın inşa süreci olarak ilerletmek istiyoruz" dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Artık biz bu süreci toplumsal barışın inşa süreci olarak ilerletmek istiyoruz" dedi.

Kışanak, Adıyaman Cem Evi'nde sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantıda, barış sürecinin ilerlemesinin ancak halkın omuzlaması durumunda gerçekleşebileceğini belirtti.

Sürecin şeffaf, açık ve katılımcı yönetimle ilerletilmesi gerektiğini savunan Kışanak, "Müzakere sürecinin bir aktörü ve çalışanı olarak sizlerle süreci paylaşmak ve beklentilerinizi almak çok önemli. Çünkü halkın olmadığı bir süreç barış süreci olamaz. Halkın olmadığı bir süreçte demokrasi çıkmaz. Bu süreçte kimsenin gizlenecek, saklanacak hiçbir şeyi yoktur" dedi.

Reklam
Reklam

Kışanak, toplumun barışa ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Toplumun, şimdiye kadar korku, kışkırtılmış duygu ve bazı provokatörlerle karşı karşıya getirildiğini ileri süren Kışanak, şunları kaydetti:

"Olması gereken, bu ülkenin bütün demokrasi sorunlarını çözebilecek, bir daha da barışı bozacak hiçbir neden ortada bırakmayacak bir demokratik değişim ve sürecini yaşamaktır. Biz toplum olarak bunu başarabilirsek, yönetenler de hükümet de devlet de buna uymak zorundadır. Artık biz bu süreci toplumsal barışın inşa süreci olarak ilerletmek istiyoruz."

Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: