Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Vedat Bilgin, "Ortadoğu'da PKK'nın Türkiye'ye karşı mevzilenerek saldırılarını sürdürmesinin tarihi imkanları ortadan kalkmıştır"

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Vedat Bilgin, "Ortadoğu'da PKK'nın Türkiye'ye karşı mevzilenerek saldırılarını sürdürmesinin tarihi imkanları ortadan kalkmıştır" dedi.

Vedat Bilgin ve Grup Üyesi Ahmet Gündoğdu, Samsun DOST-DER binasındaki toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin sırtında "terör" denilen bir kambur olduğunu ve bundan kurtulmak için adımlar attığını ifade eden Bilgin, şunları söyledi:

"Peki terör örgütü neden bugün pes etti- Dışarıda bir müddet daha kalarak mücadele ederek, Türkiye'ye karşı saldırılarını sürdüremez miydi- Sürdüremez. Çünkü Kuzey Irak'ta bir hayat, bir ekonomik canlanma, inşaat düzeni, şehirler kuruluyor. Türkiye olmasa orada Kuzey Irak diye bir şey olmaz ve bunu en iyi Kuzey Irak'ın yöneticileri bilir. Güney Irak tarafı diyor ki 'Türkiye olmasa Irak bölünür'. Yani Türkiye Irak'ın da bölünmesinin önündeki engeldir, Irak'ın da bütünlüğünü sağlıyor. Yarın Suriye diktatörlüğü düştüğü zaman Suriye'nin bütünlüğünü de Türkiye sağlayacaktır. Türkiye oraların da kalkınmasına o halkların da ayağa kalkmasına katkı yapacaktır. Dolayısıyla artık Ortadoğu'da PKK'nın Türkiye'ye karşı mevzilenerek saldırılarını sürdürmesinin tarihi imkanları ortadan kalkmıştır."

Reklam
Reklam

-"Kendimizi milletin sözcüsü, milletin temsilcisi olarak görüyoruz"-

Ahmet Gündoğdu ise akil insanların tek ortak noktasının terörü bitirmek olduğunu vurguladı.

Başka hiçbir konuda bir arada bulunması mümkün olmayan kişilerin, çözüm sürecinde bir araya geldiğini anlatan Gündoğdu, "Farklı kesimlerle birlikte olabileceğimiz ama dünün birbirini düşman ilan eden kesimlerinin de birlikte olduğu bir süreci yaşıyoruz. Teröristbaşının ilk dağda başını okşayan Doğu Perinçek ile MHP'si Kamu-Sen'i kol kola vermiş bir aradalar. Bu da yeni bir birliktelik. Ya da bir ile gidiyoruz CHP'yi ziyaret etmek için randevu almışız, CHP il başkanı 'buyrun misafirlerim' diyor ama yolu kesenler MHP'liler, Kamu-Senliler, Doğu Perinçek'in ekibi 'gidemezsiniz' diyor ve gidemiyoruz. Dolayısıyla yeni Türkiye'de yeni ittifaklar yeni yaklaşımlar da olabiliyor. Biz burada kendimizi milletin sözcüsü, milletin temsilcisi olarak görüyoruz" diye konuştu.

Grup üyeleri daha sonra katılımcıların görüşlerini dinledi.

Muhabir: Fatma Kalay

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: