Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyesi Bendevi Palandöken, "Tabiatla iç içe dünyanın en güzel yaylasında insanların yürekliliği, sürece katkısı

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyesi Bendevi Palandöken, "Tabiatla iç içe dünyanın en güzel yaylasında insanların yürekliliği, sürece katkısı çok önemli. 'Kavga olmasın, kan dursun' diyorlar, 80 yaşındaki bir teyzemiz bile bunu söylüyor. Artık 'Türkiye büyüsün, daha müreffeh olsun, kardeş kanı akmasın' diyor. Bu bizim için bir kazanım" dedi.

Çözüm süreci kapsamında Rize'de bulunan Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyelerinden Yıldıray Oğur, Oral Çalışlar ve Bendevi Palandöken Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda esnaf ziyaretleri yaptı, vatandaşlarla sohbet etti.

Reklam
Reklam

Palandöken, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayder Yaylası'nda her kesimle sohbet etme fırsatı bulduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Buradaki insanlar bize sofralarını açtı, belki kendilerine yetmeyecek kadar az olan yemeklerini paylaştılar. İnsanlarla duygu alışverişi yapınca çok yakın oluyorlar. Bu tabiatla iç içe dünyanın en güzel yaylasında insanların yürekliliği, sürece katkısı çok önemli. 'Kavga olmasın, kan dursun' diyorlar, 80 yaşındaki bir teyzemiz bile bunu söylüyor. Artık 'Türkiye büyüsün, daha müreffeh olsun, kardeş kanı akmasın' diyor. Bu bizim için bir kazanım."

İnsanların büyük çoğunluğunun sürece olumlu yaklaştığını ifade eden Palandöken, "Elbette içinde 'acaba bu süreç nasıl değerlendirilecek-' diye düşünenler olacak. Herkes aynı şeyi düşünse biz İstanbul, Ankara'da genel merkezlerde iş yapardık. Sahaya indik, insanlarla birlikte olduk. Sürecin nasıl işlediğini sorduk. Herkesin tek istediği şey huzur, güven bu memlekette. Bizim için sevindirici. Eminim ki insanlarımızın bu düşünceleri yüce milletimizi büyük bir devlet yapacaktır. Bu işin sırrı burada saklı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: