Çözüm Süreci

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu üyesi Ahmet Gündoğdu, "Bugün 118'inci gün, şehit haberi gelmiyor. Bundan

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu üyesi Ahmet Gündoğdu, "Bugün 118'inci gün, şehit haberi gelmiyor. Bundan daha mükemmel bir tablo olabilir mi- Bu tabloyu 118 değil, 118 bininci güne, milyoncu güne taşımamız lazım" dedi.

Gündoğdu, Kars Valisi Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Çözüm sürecine ilişkin gazetecilere açıklama yapan Gündoğdu, gittikleri yerlerde çözüm sürecini anlattıklarını belirterek, genelde büyük bir oranda destek olduğunu gördüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Kızanların, kızgınlığına saygı duyduklarını ifade eden Gündoğdu, "Kızanların büyük çoğunluğu bizim işimizin teröristle mücadele olduğunu sanıyor. Halbuki bizim işimiz teröristle mücadele değil. Terör ve terörist olduğu sürece ister Ergenekon, ister PKK bu güvenlik sorunudur ve devletin işidir, devletin güvenlik kuvvetlerinin işidir. Bizim işimiz bataklığı kurutmak. Teröre mehili önlemek, eşit yurttaşlığa geçiş için yapılması gerekenleri önce kamuoyu ile paylaşıp yetkililerden istemek. Esasen sorunun merkezinde insan var, insana bakış var. Dünyada halen insana şaşı bakan yaklaşımlar var. Ülkemizde de geçmişte bunu yaşamışız" diye konuştu.

Gündoğdu, ülkede yıllardır terör nedeniyle farklı konuşmaların yapıldığını ve 118 gündür şehit haberlerinin gelmediğini belirtti.

Milletin desteğiyle süreçte başarıya ulaşacaklarına inandığını dile getiren Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Vatan bölünmez şehitler ölmez diye slogan antların geçmişte Ergenekon'a, PKK'ya yanaşmalık yaparak milleti bölmesi gibi tablolar var. Bugün 118'inci gün, şehit haberi gelmiyor. Bundan daha mükemmel bir tablo olabilir mi- Bu tabloyu 118 değil, 118 bininci güne, milyoncu güne taşımamız lazım ama 30 yıldır arkasında kim var- Hedefe varanlar yola çıkanlardır. Bizim işimiz ateşe su taşımak. Odun taşıyanlara artık odun taşımayın diyoruz. Tabut siyaseti, kaostan beslenme sona ersin diyoruz. İnşallah milletimizin desteğiyle bu süreç başarıya ulaşacaktır."

Reklam
Reklam

-"Biraz ön yargılar, biraz doldurulmuşluklar var"-

Gündoğdu, bir gazetecinin, "Çözüm süreci 2013 yılında tamamlanır mı-" sorusuna, "Çözüm sürecini ideal bir tamamlama olarak bakarsak 2013'de bitmeyebilir. Gittiğimiz yerlerde görüyoruz ki meclise ve siyasete çok büyük görev düşüyor. Şimdi Allah kimi Kürt yaratmışsa kimi Türk yaratmışsa öyle olsun diyoruz. Vatanın bölünmezliğine, İstiklal Marşı'mıza, bayrağımıza iktidarın yaptığı girişimlerle zarar gelme ihtimali trilyonda bir bile olsaydı, bu sürece destek veren Memur-Sen değil, Kamu-Sen, CHP ve MHP olurdu. Çünkü bölünmeye kapı aralayan iktidar intihar etmiş olacağına göre, iktidarın intiharı en çok muhalefetin işine yarar. O zaman onların destek vermesi lazım. Biraz ön yargılar, biraz doldurulmuşluklar var. Biraz çözene kızgınlık var. Başbakana kızan var, Memur-Sen Genel Başkanı olarak bana kızan var ama hiç önemli değil. Biz yanımızda kim var ona bakarız. Millet yanımızda. İşimiz ter akıtmak. Sonu Allah'a ait. İnşallah çözeceğiz" karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

-Reyhanlı'daki bombalı saldırılar-

Gündoğdu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:

"Patlama bu milletin birlik beraberliğine, çözüm sürecine, demokratikleşmesine bir diktatörün kendi halkını bombaladığı bir süreçte, 200 binden fazla Suriyeliyi misafir eden Türkiye'nin misafirlerine yönelik bir saldırıdır. İnşallah o diktatörün sonu olur. Elbette bir güvenlik, istihbarat sorunu olduğu anlaşılıyor ama bu süreç ağırladığımız kardeşlerimizin küsmesine yol açarsa Türkiye sınıfta kalır. Biz burada ağırladıklarımızla gurur duymaya devam etmeliyiz. Ekmek kuyruğunda öldürülen çocuklarımızın acısını da yüreğimizde hissederek kardeşlerimize sahip olmamız lazım."

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Selami Küçükoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: