Çözüm Süreci-AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç:"21 Mart'ta Diyarbakır'daki Nevruz Meydanında, Silahlarınbırakıldığı, Yurt Dışına Çıkışların Belki Talimatlarının,kararlarının Alınacağı Mesajları Duymayı Bekliyoruz"

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, "21 Mart'ta Diyarbakır'daki Nevruz meydanında, silahların bırakıldığı, yurt dışına çıkışların belki talimatlarının, kararlarının

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, "21 Mart'ta Diyarbakır'daki Nevruz meydanında, silahların bırakıldığı, yurt dışına çıkışların belki talimatlarının, kararlarının alınacağı mesajları duymayı bekliyoruz" dedi.

Altaç, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde il yönetiminin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, Nevruz'un, Türkiye'nin kardeşliğine, geleceğine, gelecekteki ümitlerine vesile olmasını dileğinde bulundu.

Bölgenin uzun yıllar süren şiddet, ölümler ve dökülen kandan mağdur olduğunu vurgulayan Altaç, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu olayların bir daha yaşanmaması adına bu tür etkinliklerin dikkatli kutlanması gerektiğini düşünüyor, halkımızdan da bunu bekliyoruz. İnşallah bu yıl ki Nevruz; önümüzdeki yılların, barışın, güvenin, mutluluğun ve refahın müjdecisi olacaktır. Belirlenen takvim ve sürecin devamı yönünde irade var. Üçüncü heyet de İmralı'ya gitti. 21 Mart'ta Diyarbakır'daki Nevruz meydanında silahların bırakıldığı, yurt dışına çıkışların belki talimatların, kararların alınacağı mesajları duymayı bekliyoruz.

Süreçle ilgili sağlanan destek hem bölge, hem ülke açısından birlik, beraberlik ve kardeşliğin de teminatı olacaktır. Geldiğimiz nokta artık sorunların tartışılması değil bütünleşme aşamasıdır."

Bir gazetecinin Nevruz'a katılmaları yönünde bir davet alıp almadıkları sorusuna Altaç, kendilerine ulaşan bir davet olmadığını, bir davet ulaşması halinde konuyu genel merkezle de değerlendirerek katılmaları yönünde bir irade oluşursa seve seve katılacaklarını belirtti.

-Yerel seçimler-

Altaç, Türkiye'nin son 12-13 yıllık sürede geçirdiği ekonomik, siyasal ve yargı alanındaki devrimlerin, yerelde de AK Parti'nin iktidarında hizmetlerle buluşması gerektiği kanaatinde olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Aydın Altaç, şöyle dedi:

"AK Parti'nin yereldeki iktidarıyla Diyarbakır'ın gerçek kimliğine, gerçek vizyonuna kavuşacağına inanıyoruz. Bu kapsamda teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamlayıp seçimlere yönelik çok hızlı bir çalışma yapacağız. 2014 yerel seçimlerinde alacağımız başarı ile bölgenin gelecekteki belki 2023-2073 vizyonunu geliştirecek ve oturtacak kadrolara sahibiz. Çözüm sürecine yönelik çalışmalarda oy kaygısı ile hareket söz konusu değil. Bu sorunun bitmesi öncelikli hedefimiz. Sorunun sona ermesi ile halkımız bu ülkenin temel sorunları üzerinde inisiyatif kullanan, sorunları çözme iradesi gösteren hangi partidir, onu görecek ve o tespit doğrultusunda da oyunu kullanacaktır. Birinci hedefimiz Diyarbakır'ın yaşanılabilir, marka bir şehir olması. AK Parti kadroları bunun hazırlığını yapıyor."

-Vatandaşlık tanımı-

İl Başkanı Altaç, yeni anayasada Türkiye'deki tüm etnik ve inanç gruplarını kapsayacak şekilde vatandaşlık tanımı yapılacağını düşündüklerini de ifade etti.

Altaç, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin nasıl değerlendirileceği sorusuna da, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık döneminin yaşandığı simge bir yer durumundaki cezaevinin mahkumların bir an önce tahliyelerinin yapılarak revize edilmesi gerektiğini, bunun da halkın beklentileri doğrultusunda gerçekleştirilmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: