Çözüm Süreci Eğitim Yatırımlarını Artırdı

HAKKARİ (AA) - Yüksekova ilçesinde, çözüm süreciyle sağlanan barış ve huzur ortamı sayesinde, eğitim alanında ilçe tarihinin en büyük yatırımları yaşama geçiriliyor.

Yüksekova ilçesinde, çözüm süreciyle sağlanan barış ve huzur ortamı sayesinde, eğitim alanında ilçe tarihinin en büyük yatırımları yaşama geçiriliyor. Çözüm süreci, ilçede kamu ve eğitim yatırımlarının daha hızlı yürümesini sağladı. Yüksekova'da eğitimin kalitesinin arttırılması amacıyla her mahalleye modern okullar inşa edilirken, bu okullarla eğitimin önündeki sorunların ortadan kaldırılması hedefleniyor. Kaymakam Yasin Tikdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde 180 derslik inşaatının devam ettiği ve 10 dersliğinse kullanıma hazır hale getirildiğini söyledi. 88 dersliğin 2013-2014 eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirileceğini, 82 dersliğin ise ihale işlemlerinin devam ettiğini belirten Tikdağ, son teknolojik sistemler kullanılarak yapılan okulların, eğitime büyük katkı sunacağını bildirdi. 2013-2014 sezonu öncesinde kamu yatırımlarının büyük bir hızla sürdürüldüğünü kaydeden Tikdağ, yapımı devam eden dersliklerin tamamlanmasıyla eğitimde büyük rahatlama sağlanacağını belirtti. 12 okul binasının tamamlanmasıyla ilçede 180 dersliğin daha hizmete gireceğini açıklayan Tikdağ, şöyle devam etti: "Bu da 35 bine yaklaşmış öğrenci sayısıyla Yüksekova'da, eğitim öğretim anlamında önemli bir rahatlama sağlayacak. Bu, aynı zamanda Yüksekova tarihinde eğitim öğretim alanında en önemli yatırımlardan birinin, büyük bir hamleyle gerçekleşmesi anlamına gelmekte. Yüksekova'da ortaöğretimlerde okullaşma oranı çok yüksek. Yeni eğitim sistemiyle yükümüz daha da artacak. Bu dersliklere kavuşmakla, eğitimleşmeyi büyük oranda sağlayacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: