Çözüm Süreci-Şehit Annesi Taşan: "Terör Bitsin, Analarınyüreği Bir Daha Yanmasın, Benim Yüreğim Yandı,başka Anaların Yüreği Yanmasın"

Oğlunu 1998 yılında şehit veren anne Fatma Taşan, "Terör bitsin, anaların yüreği bir daha yanmasın, benim yüreğim yandı, başka anaların

Oğlunu 1998 yılında şehit veren anne Fatma Taşan, "Terör bitsin, anaların yüreği bir daha yanmasın, benim yüreğim yandı, başka anaların yüreği yanmasın" dedi.

Amasya'da karşılaştığı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a çözüm sereci ile ilgili görüşlerini dile getiren şehit annesi taşan AA muhabirine konuştu.

Oğlu piyade onbaşı Hakan Taşan'ın 1998 yılında vatani görevini yaparken Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde mayına basarak şehit düştüğünü anlatan anne Taşan "Oğlumun acısını hala yaşıyorum. Benim ciğerim yandı, başka anaların ciğeri yanmasın. Terör bitsin. Anaların yüreği bir daha yanmasın, benim yüreğim yandı, başka anaların yüreği yanmasın" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şehit haberleri gelmediği için sevindiklerini belirten Taşan, "Çözüm sürecini destekliyorum. Bu aralar şehitler gelmiyor seviniyoruz. Televizyonlarda şehit haberi görmeyince seviniyoruz. Nerede polis ve asker görsem oğlumun özlemiyle onlara sarılıyorum. Benim ciğerim yandı sizin ananızın ciğeri yanmasın. Ortalık düzeldi, televizyonlarda anneler ağlamıyor, eğer böyle devam ederse daha memnun olacağız. Artık bu kan dursun başka analar ağlamasın" şeklinde konuştu.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz