Çözüm Süreci, Sermaye Piyasasına Güven Verecek

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, çözüm sürecinden sermaye piyasasının olumlu etkileneceğini belirterek, "Çünkü sermaye piyasasının temel unsuru

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, çözüm sürecinden sermaye piyasasının olumlu etkileneceğini belirterek, "Çünkü sermaye piyasasının temel unsuru güven unsurudur" dedi.

Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu'na olan ilgiyi artırmak, vatandaşların sermaye piyasalarındaki tüm araçlarla ilgili riskler, getiriler düzeyinde farkındalık düzeyini artırmaya yönelik çabaları olduğunu söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu olarak çeşitli hedeflerinin olduğunu anlatan Ertaş, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"2023 yılına kadar Türkiye'yi dünyanın ilk 10 finans merkezinden bir tanesi yapmak. Bunun pek çok alt bileşeni var. 38 tane eylem planı var. Bunların içerisinde hukuki altyapının oluşturulması var. Kanun çıktı, ikinci düzenlemelerle ilgili. Yaklaşık 60 düzenlemeyi bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Bunların 48 tanesini ilk 6 ay içerisinde yapacağız. Önemli bir kısmının taslağını web sitemize koyduk. Sektörün değerlendirmesine, görüşlerine açtık. İnşallah bu haftadan itibaren onları Resmi Gazete'ye göndereceğiz."

Borsaların birleşmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Ertaş, altın borsasının tamamlandığını, yakın bir gelecekte Borsa İstanbul çatısı altına geleceğini vurguladı.

Ertaş, Türkiye'nin gündeminde önemli konuların olduğunu belirterek, "Uluslararası Tahkim Merkezi ve İhtisas Mahkemeleriyle ilgili düzenlemeler. Onlar yakın bir gelecekte inşallah sonuçlanacak. Dolayısıyla ekonomik olarak da son derece hem bölgeye hem coğrafyaya baktığımızda iyi ekonomilerden bir tanesiyiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da iyi olacak diye çalışıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"Bu tablodan herkes olumlu olarak yararlanacak"-

Ertaş, çözüm sürecine ilişkin, şöyle konuştu:

"Çok olumlu neticeler vereceğine samimi olarak inanıyoruz. Zaten Türkiye şu anda bir çekim merkezi. Türkiye'nin de içinde bulunduğu grup dünyada hem ticaretin hem de finansın paranın aktığı merkezlerin başında geliyor. Şu anda durumumuz iyiydi, inşallah bundan sonra daha da iyi olacak. Bu hem faizlerin düşmesine katkı sağlayacak hem de Türkiye'nin her bölgesine doğrudan yatırımların artmasında çok olumlu katkısı olacağına inanıyoruz."

Sermaye piyasasının bundan olumlu etkileneceğinin altını çizen Ertaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü sermaye piyasasının temel unsuru güven unsuru. Güven unsuru hem sermaye piyasası araçlarına duyulan güven hem de ekonomik ve siyasi istikrar olan güven. Dolayısıyla bu tablodan herkes olumlu olarak yararlanacak. Biz 'olumlu tablo ortaya çıkacak' diye düşünüyoruz. Bu hem ekonomik büyümeye pozitif yansıyacak hem de yabancı yatırımcılar daha fazla Türkiye'ye ilgi gösterecek. Bu da Türkiye'de borçlanma maliyetinin altına düşmesine, sermaye piyasası faaliyetlerinin de artmasına olumlu etki sağlayacak. Çok kısa sürede de sonuçlarını göreceğiz diye tahmin ediyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: