Çözüm Süreci, Yöresel Kıyafetlere Ilgiyi Artırdı

SİİRT (AA) - ZEKERİYA GÜNEŞ / RECEP ÇELİK - Çözüm süreciyle bölgede yaşanan normalleşme, insanların sosyal yaşamlarına da yansıyor. 

Yurt dışına da gönderiliyor Çocuk, kadın ve erkekler için her türlü yöresel kıyafet diktiklerini aktaran Uluğ, yurt dışına da yöresel kıyafet gönderdiklerini belirtti. Uluğ, şöyle devam etti: "Çocuklar için 'bindallık', kadınlar için 'fistan' ve 'xıftan', erkekler için de 'şal şapik' dediğimiz elbiseler yöremizde en çok giyilen kıyafetlerin başında geliyor. Yöre insanı bu kıyafetleri severek giyiyor. Geçmişte baskılar yüzünden insanların giymeye çekindiği giydiği yöresel kıyafetler artık gönül rahatlığıyla kullanılıyor." Her yörenin kendine özgü kıyafetlerinin bulunduğunu anlatan Uluğ, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Şanlıurfa ve Siirt'in yöresel kıyafetlerinin birbirinden farklı olduğunu kaydetti. Yöresel kıyafet satın alan Berivan Dayan da giydikleri kıyafetin her renginin bir anlam ve mesaj taşıdığını ifade ederek, kıyafetleri özellikle şenlik ve şölenlerde giydiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: