Çözüm Sürecine Sokaktan Destek

Türkiye’de 30 yıldan bu yana süren terör sorununu sona erdirmek amacıyla hükümet tarafından başlatılan çözüm...

Türkiye’de 30 yıldan bu yana süren terör sorununu sona erdirmek amacıyla hükümet tarafından başlatılan çözüm sürecine Malatyalılar da destek veriyor. Terörün yıllardır ülkenin gelişmesine engel olan en önemli sorun olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, problemin çözüme kavuşturulmasıyla Türkiye’nin daha hızlı kalkınacağına inanıyor.

Kuyumcu Tekin Altpekin, çözüm sürecinin sonuca ulaşmasının ülke için çok iyi olacağından emin olduğunu belirtti. Sürecin başarıyla tamamlanması halinde, Türkiye’nin dünyaya örnek bir ülke haline geleceğini düşündüğünü söyleyen Alptekin, “Türkiye’nin geleceği için bütün güzellikleri istiyoruz. Yani süreci destekliyoruz. Türkiye için iyi şeyler olacağına da eminiz. Bundan sonra çatışma olmasın istiyoruz. Aklıselim olan bütün insanların sürece destek vereceğini düşünüyorum. Eğer 90’lı yıllardan bugüne kadar bayağı olaylar yaşanmış işte şehitlerimiz olmuş. Bu saatten sonra tabi ki her türlü desteği vermek istiyoruz. Bizler de istiyoruz ki Türkiye refah, huzur içinde olsun. Artık askerlerimiz şehit olmasın. 90’lı yıllarda Doğu Anadolu bir terör yuvası olarak görünüyordu. Bu algının değişmesini istiyoruz. Çözüm süreci başarıyla bittiği zaman Türkiye hem bölgesine hem de dünyaya örnek bir ülke olacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Mustafa Tanberk ise sürecin iyi olacağını düşündüklerini ifade etti. Tanberk, şöyle devam etti: “İnşallah çözüm süreci olumlu sonuçlanır. Destekliyoruz. Yani bu terörün ülkemizden artık kalkıp gitmesi gerekiyor. Ekonomik anlamda Doğudan Batıya göç olayı büyük ihtimalle biter. Doğuya yatırım olacağından oradaki insanlar refah seviyesi arttıkça göç etmeyecektir. Turizm anlamında da tabiki çok daha güzel gelişmeler olabilir. Yatırım artar.” ifadelerini kullandı.

Ercan Canyurt ise çözüm sürecinin geç kalınmış bir adım olduğunu belirtti. Yıllardır bunun beklendiğini söyleyen Canyurt, “Doğudaki insanlarımızla hep birlikte olduğumuzu, beraber bir ülke olduğumuzu artık yansıtmamız gerekiyor. O yüzden de ben de destekleyen insanlardanım. Biz inşallah hep beraber iyi bir sonuca gideceğiz. Çözüm süreci başarıyla sona erdiğinde kalkınma süreci içerisine gireceğiz. Yani şu anda Batı neyse Doğu da aynı konuma geçecektir diye bir beklenti içerisindeyiz. Ki zaten böyle olması gerekiyor. Yoksa şimdi tek taraflı hep yürüyoruz. Hep batı batı diyoruz. Doğuyla birlikte hep beraber bir kalkınmaya geçersek, ülkemizin gücünü bir kat daha güçlendirmiş olacağız. O yüzden destekliyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: