Cryo-save, Türkiye'ye Kordon Kanı Bankası Kuracak

Kordon kanı bankacılığında dünyanın önde gelen firması Cryo-Save, Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Kök hücre ve...

Kordon kanı bankacılığında dünyanın önde gelen firması Cryo-Save, Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Kök hücre ve kordon kanı saklanması konusunda uzman olan Cryo-Save, Türkiye’de laboratuvarlarını da açmayı hedefliyor.

Dünyanın 40 farklı ülkesinde “kordon kanı bankacılığı” alanında hizmet veren Hollanda merkezli Cryo-Save firması, ilerleyen günlerde Türkiye pazarında da yatırım yapmaya hazırlanıyor. 2000 yılında kurulan ve Avrupa’nın kök hücrelerin saklanması için özel bankacılık hizmetinde lider konumda bulunan Cryo-Save, Türkiye’de faaliyetlerine başlamak için çalışmalarını hızlandırdı.

Reklam
Reklam

Geçen hafta Türkiye’yi ziyaret eden Cryo-Save CEO’su Arnoud Van Tulder ve CCO Evi Mattil, ailelerin kök hücre ve doku saklama kararının, sağlıklı bir geleceğe yönelik yapılan en önemli yatırım olduğunu vurguladı. Çok yakın zaman içerisinde, faaliyet gösterdikleri 40 ülkeye ek olarak Türkiye’de de hizmet vermeye hazırlandıkları için heyecanlı olduklarını belirten Tulder, ‘Kordon kanı bankacılığı’ hizmetinin profesyonellik gerektiren bir iş olduğunun altını çizerek Türkiye’nin yatırım alanı içinde önemli bir yer alacağını ifade etti.

Tulder, tüm dünyada kök hücrelerle tedavi edilebilecek değişik hastalık türleri için sayısız klinik çalışma yapıldığını ve bu çalışmalara her gün bir yenisinin daha eklendiğini de sözlerine ekledi. Bugüne kadar gerçekleştirilmiş tedavilerin, klinik deneylerin ve bilimsel araştırmaların, kordon kanından ve kordon dokusundan elde edilen kök hücreleri saklama kararının ne denli önemli olduğunun göstergesi olduğunu da belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: