Çtb Başkanı Üzen Dubai’de Fuara Katıldı

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Dubai’de düzenlenen GULFOOD Uluslararası Gıda ve...

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Dubai’de düzenlenen GULFOOD Uluslararası Gıda ve İkram Fuar'ına katıldı.

Gıda ihtiyacının yaklaşık yüzde 90’ını ithalatla karşılayan Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Türk gıda sektörü için Ortadoğu pazarına açılan bir kapı olan Gulfood 2013 Fuarı'nı değerlendiren Başkan Üzen, “Özellikle son yıllarda Avrupa’da iç pazar daralması ve krizler, Türk yatırımcı ve işadamlarını gelişmekte olan piyasalara yöneltti. Bunda da ilk akla gelen ve ülkemiz için damak tadı ve yemek kültürü çok yakın olan Ortadoğu pazarlarıdır. Bu pazarlar arasında ise Birleşik Arap Emirlikleri, hem serbest ticaret bölgesi olması, hem de ihracat imkânları sebebiyle ilk akla gelen yer. Bu fuar, yeni ürünler ve teknolojiler keşfedilip firmaların değişen taleplerinin karşılanmasına yardımcı olacak. Bu açıdan Gulfood Fuarı ve İş Konseyleri toplantısı ilimiz, ülkemiz ve sektörümüz için çok önemli bir fırsat, yeni bir açılım ve tanıtım imkânı oldu“ dedi.

Reklam
Reklam

Özellikle son yıllarda Avrupa'daki iç pazar daralması ve krizlerin Türk yatırımcı ve iş adamlarını gelişmekte olan piyasalara yönelttiğine söyleyen Üzen, "Bunda da ilk akla gelen, damak tadı ve yemek kültürü bize çok yakın olan Ortadoğu pazarlarıdır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: