ÇTB Başkanı Üzen, TOBB Genel Kuruluna Katıldı

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Kaya Üzen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 70'inci Genel Kurulu'na katıldı.

Çanakkale Ticaret Borsası 70'inci Genel Kurulu'na katıldı. Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Üzen, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirilen genel kurula ÇTB'yi temsilen kendisinin yanı sıra Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TOBB Genel Kurul Delegesi Salamon Halyo ile genel sekreter Sevcan Elver'in katıldığını bildirdi. TOBB'un ülkenin en dinamik, en güçlü ve en etkin sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Üzen, "Ülkemiz özel sektörünün, KOBİ’lerinin, sanayisinin, ihracatının, istihdamının, yatırımlarının, dış tanıtımının en önemli kurumu, en güçlü sözcüsü. Çok iyi kurumsal yapısı ve çok yetişmiş bir kadrosu var. Üniversitesiyle vakıflarıyla iştirakleriyle yurt dışı temsilcilikleriyle Odalar Birliği son yıllarda çok hızlı gelişti ve değişti. Bu değişimde şüphesiz Rifat başkanın çok büyük katkısı oldu" ifadesini kullandı. TOBB genel kurullarının, ülke ekonomisinin, siyasetinin, dış ilişkilerinin bir barometresi ve aynası olduğunu vurgulayan Üzen, şunları kaydetti: "Genel kurullarımız çok hareketli, çok canlı geçmektedir. Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasında Soma’daki hadise çok önemli yer tuttu. Hepimizi çok üzen ve derinden etkileyen bu felaket genel kurulumuzun en önemli gündemi oldu. Rıfat başkan konuşmasında 2013 yılının gelişmelerini, yatırımcıların beklentilerini, dünya ekonomisinde meydana gelen son gelişmeleri çok geniş bir perspektifle değerlendirdi. Teknoloji geliştirmenin öneminden, yatırım ortamının iyileştirilmesine, Türkiye’nin enerji açığından, teşvik politikalarına kadar geniş kapsamlı bir konuşma yaptı. Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasını her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk ekonomisinin son bir yıldaki röntgeni ve reçetesi olarak değerlendiriyorum. Çok pratik öneriler ve çözüm politikaları gösteren bir konuşma oldu."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: