CTE görevde yükselme sınavı açıldı, İşte başvuru tarihleri

CTE görevde yükselme sınavı açtığını duyurdu. Buna göre taşra teşkilatlarında boş bulunan memur kadroları için CTE görevde yükselme sınavı yapılacak. Konunun detayları haberimizdedir.

CTE görevde yükselme sınavı yapılacak. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), bünyesinde görev yapan memurlar için görevde yükselme sınavı açtığını resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Buna göre CTE görevde yükselme sınavına giren ve burada başarı gösteren memurlar taşra teşkilatlarında boş bulunan idare memuru, şef, sayman, öğretmen, sayman, öğretmen, sosyolog, mühendis, teknisyen, sağlık memuru kadrolarına yerleştirilecek. Sınav sonucunda hangi pozisyona ne kadar personel yerleştirileceği ve sınavın tarihi gibi detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Reklam
Reklam

CTE GÖREVDE YÜKSELME SINAVI BAŞVURULARI TEMMUZ'DA

CTE görevde yükselme sınavı yapacağını duyurdu. Bu sınavlara girmek isteyen memurlar başvuru sürecinde başvuru işlemlerini yapabilecekler. Sınav başvuruları 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 24 Temmuz 2016 Cuma günü sona erecek. Bu 5 iş günü devam edecek başvuru sürecinin dolmasının ardından başvurular sona erecek ve ek bir süre verilmeyecek. Sınava katılacak adaylar başvuru işlemlerini internet üzerinden, Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden gerçekleştirecekler.

CTE GÖREVDE YÜKSELME SINAVI İLANI İÇİN TIKLAYIN

SINAV AĞUSTOS'TA YAPILACAK

CTE görevde yükselme sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 13 Ağustos 2016 Cuma günü saat 10.00'da Ankara'da gerçekleştirilecek.

SINAVA KİMLER BAŞVURABİLECEK

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün (CTE) görevde yükselme sınavına başvuru yapabilmek için; kurumda sözleşmeli geçen süreler dahil en az iki yıl çalışmış olmak gerekiyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125'inci maddesinin (C) ve (D) bentlerine göre bir kez, (B) bendine göre iki kez disiplin cezası alan adaylar sınava başvuru yapamayacaklar. Yine başvurmak isteyenlerin hükümlü veya tutuklulunun kaçmasına imkan sağlama ya da ceza infaz kurumuna yasak eşya sokma suçlarından mahkumiyeti bulunmaması gerekiyor. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B (sözleşmeli personel) ve 4/C (geçici personel) maddesini tabi olarak çalışan personel görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına başvuru yapamayacak.

Reklam
Reklam

NE KADAR MEMUR ALINACAK?

CTE görevde yükselme sınavı ile 75 idare memuru, 20 şef, 25 sayman; unvan değişikliği sınavı ile 40 öğretmen, 40 sosyolog, 20 sağlık memuru; 5 gıda mühendisi, 3 makine mühendisi, 3 ziraat mühendisi, 2 orman endüstri mühendisi, 2 çevre mühendisi, 2 elektrik elektronik mühendisi, 1 tekstil mühendisi olmak üzere toplam 18 mühendis; 40 bilgisayar teknisyeni, 20 elektrik teknisyeni, 15 mobilya teknisyeni, 15 gıda teknisyeni, 10 inşaat teknisyeni, 10 ziraat teknisyeni, 10 makine teknisyeni olmak üzere toplam 120 teknisyen alımı yapılacak. Burada her bir pozisyon için şartlar değişebiliyor. Bu konuda kurum tarafından açılan ilanda detaylı bilgiler yer alıyor. Başvuru sürecinde bu bilgilere dikkat etmek ve başvuruların buna göre yapılması gerekiyor.