CÜ Öğrencilerinden "seçim" Tepkisi

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) bir grup öğrenci, Ulusal Öğrenci Konseyi Seçimleri'nin ertelendiğini iddia ederek, bu duruma tepki gösterdi.

Cumhuriyet Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, Ulusal Öğrenci Konseyi Seçimleri'nin ertelendiğini iddia ederek, bu duruma tepki gösterdi. Seçimlerin nedeni belirtilmeden ertelendiğini iddia eden yaklaşık 50 öğrenci, üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan Merkezi Kafeterya önünde toplandı. "YÖK'ün demokrasisi" yazan tabut önünde grup adına açıklama yapan Yunus Kök, YÖK'ün hiçbir geçerli neden açıklanmadan öğrenciyi temsil eden makamların seçimlerini ertlediğini ileri sürerek, bunun nedenini öğrenmek istediklerini belirtti. Görev süresi dolmuş, yönetimleri düşen öğrenci konseyi başkanlarının görevde tutulduğunu savunan Kök, "YÖK'ün demokrasi anlayışını tabutla protesto ediyoruz ve hakkımızı helal etmiyoruz. Bizim için görevi dolmuş öğrenci konseyi başkanlarının hiçbir meşruiyeti yoktur, onları tanımıyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından üzerinde "YÖK'ün demokrasisi" yazan tabutu kısa süre omuzlarında taşıdıktan sonra bir otomobile yükleyen grup, olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz