Ç.Ü. Özel Olimpiyat Oyunları başladı

Ülke genelinde 20 ilden 36 özel eğitim kurumunun katıldığı Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Özel Olimpiyat Oyunları...

Ülke genelinde 20 ilden 36 özel eğitim kurumunun katıldığı Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Özel Olimpiyat Oyunları başladı.
Ç.Ü. ve Türkiye Özel Sporcular Derneği’nin düzenlediği organizasyonun açılış töreni Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Program açılışında konuşan Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği ile 2009 yılında imzaladıkları protokol kapsamında, zihinsel engelli çocuk ve gençleri spor yoluyla topluma kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Bu hedef doğrultusunda, bu yıl ‘Ulusal Atletizm Yarışmaları’nın ikincisini gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Akınoğlu 50 m, 100 m, 200 m, 4x100 m ve durarak uzun atlama disiplinlerinde, yaklaşık 200 özel sporcunun madalya mücadelesi vereceğini kaydetti.
Akınoğlu, “Sağlıklı Sporcu Programı’nda yarışmalara katılacak özel sporculara genel sağlık, beslenme, kulak, ortopedi ayak ve diş taramaları da gönüllü olarak görev alan doktorlar tarafından verilecek.” dedi.
İl Gençlik ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise eskiden evden çıkartılmayan engelli bireylerin, günümüzde devletin ve özel kuruluşların katkılarıyla topluma kazandırıldığını vurguladı. Dünya Olimpiyat Komitesi’nin, paraolimpiklere katılmayan ülkelerin olimpiyatlara katılmayacağını ilan ettiğini ifade eden Hadi, “Milli Olimpiyat Komitesi ile hareket eden vakıf ve derneklerimiz, Türkiye’den paraolimpik müsabakalarına katılan iyi bir sporcu grubu oluşturmuştur. Dolayısıyla paraolimpik dalda ülkemize bir çok madalya kazandırdılar. Biz de elimizden geldiği kadar, kurum ve derneklerimizle işbirliği yaparak özel çocuklarımızın topluma kazandırılması için gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.
Organizasyona destek veren kurum ve kuruluşlara plaketin verildiği etkinlikte, engelli sporcuların gösterileri alkış topladı. Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve diğer katılımcılar da salonda müzik eşliğinde oynayan sporcularla eşlik etti. Ç.Ü. Özel Olimpiyat Oyunları, 19 Kasım günü sone erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz