ÇÜ Tercih Yapacak Öğrenciler Için Web Sayfası Hazırladı

2013 Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteye girmek isteyen öğrenciler için tercih süreci başladı....

2013 Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteye girmek isteyen öğrenciler için tercih süreci başladı. Çukurova Üniversitesi(ÇÜ), tercih yapacak öğrenciler için bir web sayfası hazırladı.

Aday öğrencilerin şehir ve üniversitedeki imkanlar hakkında sağlıklı bilgi edinebilmesi amacıyla hazırlanan internet sitesinde öğrenciler, tanıtım talep formu doldurarak istedikleri meslek yüksek okulu ve fakülte hakkında broşür edinebilecek.

Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, tercih sitesinde aday öğrencilere yönelik uyarılarda bulundu. Yazılı açıklamada Kibar, "Sizlere hayatınızın bu önemli sürecinde, üniversitenizi seçerken sadece meslek odaklı olmamanızı; kişisel meraklarınızı, ilgi alanlarınızı besleyecek fırsatlara önem vermenizi tavsiye ederim.”dedi.

Reklam
Reklam

Tercih edilen üniversitenin sağlayacağı eğitim ve araştırma imkanlarının yanı sıra sosyal, kültürel, sportif gibi ayrıcalıkların da göz önünde bulundurulmasını tavsiye eden Kibar, açıklamalarında şunları kaydetti: “Ç.Ü. Seyhan Baraj Gölü doğu yakasında muhteşem bir doğa içerisinde 20 bin dekar arazi üzerine kurulu. 16 fakülte, 5 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, 3 enstitü ve 26 araştırma ve uygulama merkezi ile öğrencilerine bu ortamları en iyi şekilde sunmaktadır. Her yıl yüzlerce öğrencimiz, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri üniversiteleriyle yapmış olduğumuz öğrenci değişim protokolleri kapsamında belirli sürelerle yurtdışında eğitim alma imkanına da sahip olabilmekte. Verdiği diploma ile uluslararası tanınırlığı olan üniversitemiz, öğrenci odaklı kaliteli eğitim anlayışı ve seçkin akademik kadrosu ile sizleri bu kampus alanında birlikte yaşamaya davet ediyor.”

Çukurova Üniversitesi tercih sitesine www.tercih.cu.edu.tr adresinden ulaşılabilmekte.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: