ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu'na "Dalış Merkezi" Yetkisi Verildi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'ndan dalış merkezi yetki belgesi aldı.

Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'ndan dalış merkezi yetki belgesi aldı. ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de sadece 6 üniversitede bulunan dalış yetki belgesini alan Çukurova Üniversitesi, Doğu Akdeniz bölgesinde tek yetkili "Üniversite Dalış Merkezi" oldu. Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Profesyonel Sualtı Dalış Merkezi olarak, sportif dalış kursları bünyesinde bulunan iki eğitmen ile "TSSF/CMAS Bir Yıldız Dalıcı Kursu", "İki Yıldız Dalıcı Kursu", "Üç Yıldız Dalıcı Kurslarını" veriyor. Mayıs 2013 itibariyle Yumurtalık Meslek Yüksek Okulu, almış olduğu "Profesyonel Sualtı Dalış Merkezi" yetki belgesiyle dalış eğitimlerinin yanı sıra "Sualtı görüntüleme teknikleri" konusunda da kurslar düzenleniyor. Sualtı Dalış Merkezi'ndeki kurslar Yumurtalık MYO ve Yumurtalık Balıkçı Barınağı'nda bulunan Sualtı Teknolojisi Dalış Merkezi dershanesinde ya da kurum ve kuruluşların kendi bünyelerinde, teorik ve pratik uygulamalar olarak iki bölümde gerçekleştiriliyor. Kurslardaki teorik uygulamalar, kurs seviyesine göre 8-28 saat süreli projeksiyon-bilgisayar destekli akademik öğretiler şeklinde gerçekleştirilirken pratik uygulamalarda havuz ve deniz çalışmaları olarak yapılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: