Cübbeli Ahmet Hoca: Kızdırmayın teravih namazının rekatını artırırım

Cübbeli Ahmet Hoca, Ramazan ayında kılınan Teravih namazının 8 rekat olarak kılınabileceğini söyleyenlere tepki göstererek "Bak 8'e indirmeye kalkma, kafamı bozarsan 34'e çıkarırım" dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Ahmet Mahmut Ünlü, Ramazan'da kılınan Teravih namazının 8 rekat olarak kılınabileceğini söyleyenlere tepki göstererek "

Bak 8'e indirmeye kalkma, kafamı bozarsan 34'e çıkarırım" dedi.

Ahmet Mahmut Ünlü -Namı diğer Cübbeli Ahmet Hoca- şunları söyledi:

"8 rekat diye bir şey yok. Uyduran, kaydıranlara bakmayın. Kuvvetli rivayetler 20 rekattır. Hatta Mekke'dekiler her iki rekat arasında bir tavaf yaparlarmış. Onun için Medine'deki sahabeler demişler ki madem biz Mekke'de değiliz, tavaf yapamıyoruz, o tavafların da yerine 34'e çıkarmışlar. Bak 8'e indirmeye kalkma, kafamı bozarsan 34'e çıkarırım. Medine ehli 34'e çıkarmış. Onun için sen 20'yi kıl, öp başına koy. Sekize, mekize kaytarma."

Reklam
Reklam

CÜBBELİ AHMET HOCA KİMDİR?

Gerçek adı Ahmet Mahmut Ünlü olan 'hoca' "Cübbeli Ahmet Hoca" diye anılıyor.

Giresun Göreleli olan Ünlü, 1965 yılında İstanbul'da doğdu. Cübbeli, 3-4 yaşlarında iken ilim tahsiline başladı. Küçük yaşlarında Cübbe giydiği için Cübbeli Ahmet lakabını aldı. Nakşibendi Tarikatının İsmailağa Kolu olarak bilinen dergahında halen liderlik konumunda olan Mahmud Ustaosmanoğlu tarafından özel olarak eğitilen Ünlü, 11 yaşına kadar Fatih Çarşamba İsmailağa camiinde medrese eğitimini sürdürdü. O yaşta Yavuz Selim ve Kasımpaşa Camii gibi büyük camilerde verdiği vaazlar büyük kalabalıklar tarafından izlenmeye başlandı. 12 yaşında Rize Pazardaki Tütüncüler Köyü Kur'an kursunda Resül Bölükbaşı Hoca'dan Sarf, Nahiv, İlmi Kelam, Meani,Tefsir, Hadis ve Fıkıh dallarında uzun seneler sürecek kitapların tahsilini 20 aylık zaman zarfında bitirerek 1980 tarihinde onbinlerin katılımıyla tertip edilen merasimde icazet-i ilmiyesini aldı.

Cübbeli Ahmet, İstanbul'a dönüşünden sonra Kefevî Camii İmamı Mustafa Kılıç Hoca Efendiden 6 ayda hafızlığını tamamladı. İsmailağa Camisinde kurduğu ders halkalarında 10 sene içerisinde birçok isim yetiştirerek hizmetlerine devam eden Hoca, Türkiyenin ve Dünyanın muhtelif bölgelerinde düzenlediği sohbetlerinde, vaazlarını yüzbinlere ulaştırdı.

Reklam
Reklam

Bu sırada göz rahatsızlığı artan Şeyhi Mahmud Efendi'nin bütün sohbetlerinde Arapça eserleri okuyarak "mürşidinin Benim gören gözüm oldu" iltifatıyla cemaat içindeki mertebesini yükseltti.

Anahtar Kelimeler: