Çubuk Atık Pil Toplamada Örnek Oldu

Çubuk Belediyesi ‘Doğanın Pili Tükenmesin’ sloganıyla ilçe genelinde başlattığı atık pil toplamasında diğer belediyelere örnek...

Çubuk Belediyesi ‘Doğanın Pili Tükenmesin’ sloganıyla ilçe genelinde başlattığı atık pil toplamasında diğer belediyelere örnek oldu.

Okullara, kamu hizmet binalarına ve muhtarlıklara atık pil toplama kutuları yerleştiren Çubuk Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, 1 yılda 600 kilogram atık pilin geri dönüştürülmesini sağlarken, başarılı çalışmalarından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından teşekkür aldı. İlçede çeşitli noktalara atık pil toplama kutuları yerleştiren Temizlik İşleri Müdürlüğü, vatandaşları el ilanları ve afişlerle bilgilendirmeyi sürdürüyor.

Reklam
Reklam

İlçe genelinde yaklaşık 164 büro tipi atık pil toplama kutusu dağıtılırken, son 1 ay da 200 kilo, son 1 yılda ise 600 kilogram atık pilin geri dönüştürülmesi sağlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar adına Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel, Çubuk Belediyesi'ne geri dönüşüm çalışmalarına verdiği katkıdan dolayı bir teşekkür mektubu yolladı. Mektupta atık pil toplama oranlarının ilçede yıllara göre artış kaydettiği belirtilirken Çubuk Belediyesi'nin çalışmalarından memnun oldukları dile getirildi.

Başarılı çalışmalarından dolayı temizlik işleri personeline teşekkür eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, denizleri, canlıları, bitkileri korumak ve gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için vatandaşları geri dönüşüm çalışmalarına destek olmaya çağırdı.

Pillerin doğada ancak 300 yılda yok olduğuna dikkat çeken Başkan Özden, “Gelecek nesillere daha temiz daha güzel bir dünya bırakmak için halkımızla el ele vererek çalışıyoruz. Geri dönüşüm projelerimize halkımızın gösterdiği ilgi bizleri memnun ediyor. Daha iyi bir dünyada yaşamak için herkesi geri dönüşüm çalışmalarına destek olmaya davet ediyorum. Atık pillerin içerisinde bulunan ağır metaller, çöpe, toprağa, denize ve akarsuya karıştığında doğaya ve çevreye ağır zarar veriyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: