Çubuk Belediye Başkanı Özden'den ‘ramazan’ Mesajı

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, Ramazan'ın İslam alemine ve...

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, Ramazan'ın İslam alemine ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini diledi.

'On Bir Ayın Sultanı' olarak da bilinen Ramazan ayının bağışlanmanın, yardımlaşmanın ve ibadetin doruğa çıktığı çok önemli bir ay olduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden mesajında, Ramazan'ın, 7’den 77’iye tüm Müslümanların özlemle beklediği bir ay olduğunu belirtti. Toplumsal dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı, manevi duyguların arttığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği mübarek Ramazan ayını millet olarak karşılamanın mutluluğu içinde olduklarını vurgulayan Başkan Özden, mesajında şu ifadelere yer verdi: "On bir ayın sultanı Ramazan ayına ulaşmanın huzurunu ve hikmetini yaşıyoruz. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Bolluğun, bereketin eksik olmadığı, birliğin, dayanışmanın, hoşgörünün arttığı bir Ramazan ayını daha tüm ilçe halkımla birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyorum. Ramazan ayı, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir dönemdir. Bu vesileyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Tüm Müslümanları ortak düşünce ve değerlerde buluşturan Ramazan'da, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, toplumun tüm katmanlarında uzlaşma kültürünün yerleşmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Bu anlamda, bu ayı sadece kendimiz ve çevremizle yaşamayalım, tüm kapıların açıldığı bu günlerde gönül kapılarımızı da sonuna kadar açarak tatlı dille, güler yüzle, mutlu gönülle etrafımıza sevgi, barış ve hoşgörü enerjisi yayalım. Yoksullara, öksüz ve yetimlere, düşkün ve yaşlılara, huzurevi sakinlerine, engellilere, sokak çocuklarına ve ilgiye muhtaç herkese Ramazan ayını yaşamanın küçük bir fırsatını sunalım. Onları görelim, onları anlayalım ve onlara paylaşacak bir şeyler bulalım. Bu vesileyle Çubuklu hemşehrilerimizin, Türk ve İslam Dünyası’nın Ramazan'larını kutluyor, Ramazan'ın milletimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum."

Reklam
Reklam

Çubuk Belediyesi olarak Ramazan ayının ruhuna uygun çeşitli etkinlikler düzenlediklerini de anlatan Başkan Özden, tüm ilçe halkını düzenlenen etkinliklere davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: