Çubuk Belediyesi, Bilgi Evleri Öğrencilerini Ödüllerdirdi

Çubuk Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ‘Bilgi Evi Projesi’ kapsamında eğitim gören ve SBS'de önemli dereceler...

Çubuk Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ‘Bilgi Evi Projesi’ kapsamında eğitim gören ve SBS'de önemli dereceler alarak Anadolu Liselerine yerleşen öğrenciler ve öğretmenleri, Başkan Lokman Özden tarafından ödüllendirildi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde, Belediye Başkanı Lokman Özden, TUNADER Başkanı Recai Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Halk Eğitim Müdürü Hayati Tamer, öğretmen, öğrenci ve velileri ile bir araya geldi.

Başkan Özden törendeki konuşmasında, ‘Bilgi Evi Projesi’nin ne kadar yerinde ve gerekli bir proje olduğunun bir kez daha görüldüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

Belediyelerin asli görevlerinin başında, altyapı ve üstyapı hizmetlerinin geldiğini belirten Başkan Özden, bunların yanında geleceğe dönük yapılan en önemli hizmetin de eğitim hizmeti olduğunu vurgulayarak, ‘Bilgi Evi Projesi’nin bu konuda örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve özellikle maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere yardımcı olmak amacıyla bu projeyi geliştirdiklerini ifade eden Başkan Özden, şunları kaydetti:

“Bizim bulunduğumuz yer Peygamber postu. İlçemizin tüm evlatları bizlere emanet, dolayısı ile bu emanete gözümüz gibi bakmamız gerekmektedir. Bu çocukları heba etmememiz lazım. Bunun içindir ki biz inşallah ikinci bilgi evini de değerli iş adamlarımızın ve hocalarımızın da katkıları ile Barbaros Mahallemizde açacağız. Bu çalışmada yalnızca belediyenin emeği yok, değerli iş adamlarımızın ve fedakar hocalarımızın çok büyük katkısı ve emeği var. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün önemli katkıları var. Elbette çocuklarının okuması ve belirli düzeye gelmesi için mücadele eden ailelerimizi de unutmamamız gerekmektedir. Ben buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından bilgi evi öğrencileri Pınar Cihan ve Ceren Mert tarafından gitar dinletisi sunulurken, İlknur Mamak tarafından da şiir okundu.

Daha sonra SBS sınavlarında önemli başarılar elde ederek Anadolu Meslek Liselerine yerleşen öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: